Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: Ekonomi Her Sene Yüzde 5 Büyümeli!

Nevşehir ilinin Ürgüp ilçesinde düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci katılım gösterdi. Tüfenci, bu törende Türkiye ekonomisine dair açıklamalarda bulundu.

Törende yaptığı açıklamalarda Türkiye ekonomisinin daha güçlü hale gelmesi gerektiğini, güçlenmeye hep devam ettiğini söyleyen Bülent Tüfenkci, 2016’nın temmuz ayında gerçekleşen darbe girişimine rağmen ülke ekonomisinin büyümesini sürdürmeye devam ettiğini söyledi.

Ekonomi Yüzde 5 Büyüdü

Darbeden sonra hükümetin almış olduğu kararların ekonomiye etkilerinin güzel olduğunu, alınan kararların olumlu sonuçlandığını ifade eden Bülent Tüfenkci, hükümetin 2016 yılında yerinde ve en doğru kararları aldığını söyledi. Alınan kararlar sayesinde Türkiye’nin tüm olumsuzluklar en kısa dönemde atlamasına yardımcı olduğunu söyleyen Tüfenkci, 2017 yılına çok iyi bir giriş yapmamızı sağladığını, ekonomide yüzde 5 oranında büyüme yaşadığımızı ifade etti.

Ürün İhtisas Borsası En Yakın Zamanda Faaliyette!

Türkiye ekonomisinin her sene yüzde 5 oranında ileri gitmesi gerektiğini söyleyen Tüfenkci, ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması için ise pek çok çalışma yaptıklarını, çalışmalara ilişkin olarak tarım ürünlerinin olması gereken değerde satışa çıkabilmesi için ise Ürün İhtisas Borsası’nın en yakın zamanda faaliyete başlayacağını açıklamasında bulundu.

Her sene yüzde 5 oranında ekonominin büyümesi gerektiğini, çünkü her sene çok sayıda gencimizin istihdam edilmesi gerektiğini söyleyen Tüfenkci, Türkiye’nin ihracatında artış meydana geldiğini,  temmuz ayı döneminde ihracatta yüzde 27,8 oranında artış yaşandığını, bu artış ile de 12 milyar 700 milyon dolarlık kazanç elde edildiğini belirtti. Ekonomiye güven endeksi, hizmet endeksi ve sanayi ciro endeksinde artış yaşandığını, ekonominin verdiği sinyallerin çok iyi olduğunu, Türkiye’de yeni bir borsa kurulduğunu söyleyen Tüfenkci, Ürün İhtisas Borsası’nın kurulması ile tarım ürünlerinde teminat karşılığında senetlerin işlem yapılmasını sağlayacaklarını söyledi. Bu durumu hisse senetlerinde yapılan işlemlere benzeten Tüfenkci, Ürün İhtisas Borsasının tüm dünyaya açılmasını sağlayacaklarını söyledi.