Hedef Tek Haneli Enflasyon!

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Finansal Teknolojiler ve Risk Yönetimi başlığı ile 8. defa düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi’nin açılışında konuşma yaptı. Gündeminde enflasyon olan Şimşek, enflasyonu tek haneye düşürene kadar çalışmalara tüm hızıyla devam edileceğinin bilgisi paylaştı.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şmişek oldukça önemli açıklamar gerçekleştirdi. Enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesi adına önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmalara tüm hızıyla devam edeceklerini aktaran Şimşek, hem finans, hem de bankacılık sektörlerinin dünya genelinde büyük bir ivme ile geliştiğini ifade etti.

Günlük yaşantının her alanında kullanılmaya başlayan teknolojinin ekonomik alanlarda da önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Şimşek, Türkiye içerisinde de ekonomik düzeydeki çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini aktardı. 

Ana hedefin Enflasyonun tek haneye düşmesi olduğunu kaydeden Başbakan Yardımcısı Şimşek, yapısal reformalar ve sıkı duruş adına devam kararının alındığını, devam eden süreçte finans piyasaları içerisinde derinleşmenin temelinin kurulacğaını, yüksek ve kapsayıcı bir büyümenin Türkiye için sürdürülebilir hale geleceğini ifade etti.

Küresel ekonomiyi de yorumlayan Şimşek, son 3 yıllık süreçte büyüme beklentisinin 3,7 olduğunu, küresel ticaretin toparlanmasının Türk ekonomisine de olumlu bir etki yarattığını, fırsat dönemlerinin iyi değerlendirilerek yaşanan şoklara karşı ekonomi direncinin artırılması yönünde çaba sarfettiklerini belirtti.