Hollandalı Firmalar Türkiye’den Çekinmemeli!

Cumhurbaşkanlığı’nda baş danışmanlık görevini yürüten Cemil Ertem, Hollandalı firmaların Türkiye piyasasından korkmaması gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‚ın baş danışmanı olan Cemil Ertem, Hollanda ile Türkiye arasında geçtiğimiz gün itibariyle gerilimin yükselmesi sonrası Hollandalı firmalara Türkiye’den çekinmeme çağrısı yaptı.

Bloomberg News’e açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Cemil Ertem, Hollandalı firmaların Türkiye ekonomisinden çekinmemesi gerektiğini aktarırken, bu firmalara yönelik herhangi bir boykot önermediğini aktardı. Avrupa ülkeleri arasında firmalar için en güvenli ülkenin Türkiye olduğunu sözlerine ekleyen Ertem, geçtiğimiz gün Twitter adlı sosyal medya sitesinden yaptığı paylaşımda Unilever firmasının Hollanda menşeili bir firma olsa da Türk tüketicisi sayesinde büyüdüğünü aktarmıştı.

Bahsi geçen Hollandalı firmalar için kesinlikle boykot uygulaması yapılmaması gerektiğinin altını çizen Ertem, merkezleri Rotterdam ve Londra’da yer alan Unilever‚ın Türkiye’deki ilk yatırımını 1952 yılında gerçekleştiğini hatırlatırken, şu anda Türkiye’de 8 adet fabrikası olduğunu da hatırlatırken, Türkiye’nin Unilever için olan öneminin altını çizerek „Firmalar, ülkelerine uyarıda bulunmalı.“ çağrısı yaptı.

Ticari Hayat Ne Olacak?

İki ülke arasında yaşanılan diplomatik krizin bir çok ticari faaliyete darbe vuracağının farkında olan piyasalar, haftaya çok farklı başlayacak gibi gözüküyor. Türkiye’nin hazırlandığı anayasa referandumu ve Hollanda’nın hazırlandığı seçimlerin arifesinde yaşanılan bu kriz, piyasaları oldukça olumsuz etkileyecek gibi.