Hükümetten Yeni Sistem: KOBİ’lere Alacak Sigortası Teşviği Geliyor!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, geliştirilen yeni sistem hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirdi. Şimşek, KOBİ’lerin alacaklarını tahsil edememe gibi bir riske karşı koruma kapsamına dahil edecek ‘alacak sigortası’ sisteminin yaygınlaştırılması için devlet destekli yeni bir modelin hayata geçirileceğini ifade etti.

Alacak Sigortasına Devlet Teşviği Geliyor!

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, KOBİ’lerin alacaklarını güvence altında tutmak için alacak sigortasına devlet teşviği getireceklerini belirtti. Hazine Müsteşarlığı tarafından alacak sigortasının KOBİ’ler için daha çok kullanılması ve yaygınlaştırılması için devlet destekli bir model üzerinde çalışma yaptıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Şimşek, modelin işlemeye başlamasının akabinde KOBİ’lerin uygun koşullar eşliğinde sahip oldukları alacaklar için alacak sigortasına olan erişimin artacağını, hem de sektöre birçok yeni imkânların tanımlanacağını ifade etti.

Sektörde işlemekte olana alacak sigortası piyasası için yeni uygulamanın bir risk teşhir etmediğini belirten Şimşek, sistemin sigortacılık sektörü bakımından da herhangi bir dışlama etkisi oluşturmayacak şekilde tasarlandığını belirtti.

Mevuct Uygulamadaki Memnuniyetsizlikler Giderilecek!

Mevcut sistem işleyişinde hem yüksek tutarlı prim uygulaması yapılması, hem de riski yüksek olan alıcılar için de teminat verilmemesinin KOBİ’ler açısından bir memnuniyetsizlik ortamı oluşturduğunu ifade eden Şimşek, yeni model eşliğinde vade süresinin, bilanço dışı varlıkların risk değerlendirmesinde dikkate alınmaması gibi alacak sigortasının etrafında yer alan bir takım sorunların da rahatlıkla aşılabileceğini, KOBİ’lerin bu sigorta eşliğinde rahat bir nefes alacağını ifade etti.