Hurda Araç Düzenlemesi Onaylandı! Tam 10.000 TL ÖTV İndirimi!

Beklenen düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. 16 yaş ve üzerindeki araçların hurdaya çıkartılması ya da ihraç edilmesi ile birlikte yeni alınacak otomobiller için 10 bin Türk Lirası’na kadar ÖTV indirimi sağlanacak.

İkinci el araba piyasasını hareketli günler bekliyor. İlk olarak Mart ayında konuşulmaya başlanan, yüksek emisyon oranlarını düşürmek ve otomotiv sektörünü hareketlendirmek adına gündeme gelen 16 yaşında ve üzerindeki otomobillerin hurdaya çıkartılması veya ihraç edilmesi ile birlikte yeni alınacak otomobiller için 10 bin Türk Lirası tutarındaki ÖTV indirimi, Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan düzenleme ile bilrikte vergisiz fiyatı 46 bin Türk Lirası’nı aşmayan otomobiller için 10 bin Türk Lirası tutarında, vergisiz fiyatı 46 bin Türk Lirası ile 80 bin Türk Lirası aralığında olanlar için 8 bin Türk Lirası, vergisiz fiyatı 80 bin Türk Lirası’nın üzerinde olan araçlar için 3 bin Türk Lirası tutarında ÖTV indirimi gerçekleştirilecek.

Uygulanan bu sistem ile birlikte hem ÖTV indiriminden faydalanmak isteyen vatandaşlar, hem sıfır kilometre otomobil üreticileri ve satıcıları, hem de 16 yaş ve üzerinde araca sahip olup, elden çıkartmak isteyen vatandaşlar için hareketli bir dönem açılacak.

Otomotiv sektörü, yapılan düzenlemeyi olumlu bir şekilde değerlendiriyor. Sektörün en hareketli dönemlerinden birinin yaşandığı Mayıs – Haziran dönemi başlangıcında yapılan bu düzenleme, sektörün Ramazan ayı sebebiyle yaşayabileceği durgunluğu da en aza indirgemiş olacak.