IMF’nin Türkiye İlgisi Sürüyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Paul Thomsen tarafından Türk ekonomisi hakkında önemli bir açıklama geldi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası tarafından düzenlenen yıllık toplantılar kapsamında, IMF Avrupa Departmanı Direktörü Paul Thomsen, Washington’da bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen bu basın toplantısı esnasında küresel ekonomi hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Direktör Thomsen, Türk ekonomisi hakkında yaptığı değerlendirmeler ile de dikkatleri Türkiye’ye çekti.

2016 yılına oranla Türk ekonomisinde önemli bir hızlanma olduğunu ve bunun farkında olduklarını kaydeden Direktör Thomsen, baz etkisinin yanı sıra Türk hükümeti tarafından uygulanan ekonomiyi canlandırıcı etkilerin ve genişlemeci politikaların da önemli bir etki yarattığını kaydetti.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye’nin 2017 ve 2018 yıllarına dair büyüme beklentisini yüzde 2,5’ten yüzde 5,1’e yükselten IMF, 2018 büyüme beklentisini de yüzde 3,3’ten yüzde 3,5’e yükseltmişti. Türkiye’nin ekonomisindeki büyüme beklentisinde yüzde 100’den fazla bir artış yapılırken, Dünya Ekonomik Görünüm raporunda en yüksek pozitif revizyon yapılan ülke olarak Türkiye belirlendi. AYnı zamanda Yükselen ve Gelişen Avrupa grubuna dair raporda da 2017 yılına yönelik büyüme beklentisi de Türkiye için yüzde 3,5’ten yüzde 4,5’e yükseltildi.

Thomsen, gerçekleştirdiğini basın toplantısı esnasında küresel düzeydeki ekonomik verilerin genel manada iyi durumda olduğunu, tüm üye ülkelerin de toparlanma adına ellerindeki süreci iyi kullanmaları gerektiğini, bunun IMF’nin en önemli mesajı olduğunu kaydetti.