İnstagram Kazandırıyor! Beklenen Rakam 5 Milyar Dolar!

Ünlü, fenomen gibi kişilerin markalı ürünlerin kendi instagramların yapmış oldukları gönderiler ülke ekonomisine can katıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan uzmanlar ise yapılan bu paylaşımların ülke ekonomisine 2017 aralık sonu itibariyle olan katkısının ise 1 milyar dolar değerine kadar çıkmasını bekliyor.

Facebook, Twitter, Snapchat, İnstagram ve benzeri gibi günümüzde çok sık kullanılan sosyal ağlarda insanları etkileme gücüne sahip olan kişilerin kendi kişisel hesaplarından paylaşmış oldukları, markalı ürün, yemek, kıyafet yahut servise ilişkin hedef kişileri etkileme ile satın almaya yönlendirmeye ilişkin olarak yapmış oldukları reklam, pazarlama, tanıtım faaliyetleri olan influencer marketing yani hatırlı pazarlama sektörü artık günümüzde büyük bir endüstriye dönüşmüş durumda.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan fenomen pazarlama ve video içerik kapsamında influencer marketing merkezli istihdam eden CC Media House Direktörü Güven Çelikkaya, instagramın ilk yayınlanmaya başladığı tarihin 2010 olduğunu, o tarihten bugüne kadar çok fazla kullanıldığını, çok hızlı yükseliş gösteren bir sosyal ağ olduğunu hatırklattı.

Android olarak ilk kez 2012 yılında yayınlanmaya başlamasıyla ve sonrasında ise Facebook yatırımın yapılması ile instagramın kullanıcı sayısının çok fazla olduğunu, her geçen gün de artış gösterdiğini söyleyen Güven Çelikkaya, o tarihten sonra yani 2012 yılından sonra sponsorlu olarak gönderileri oluşturulması, marka paylaşımların sıklaştığını söyledi. Instagramın ilk geliştirildiği ve ilk kez yayına alındığı ülkenin Amerika olduğunu söyleyen Çelikkaya, bu nedenle de influencer marketing yatırımlarının da ilk yapıldığı ülkenin Amerika olduğunu söyledi.

Yalnızca instagram pazarının büyüklüğü ele alındığı zaman bu yılın sonunda yaklaşık olarak 1 milyar dolar olacağını öngördüklerini söyleyen Çelikkaya,  2020’nin sonunda ise bunun 5 milyar dolar olmasını beklediklerini söyledi.