İnternetten Kartlı Ödemelerde Kozmetik ve Sağlık Ürünleri Sektörü 1. Sırada!

Bankalararası Kart Merkezi tarafından bu yılın kasım dönemine ait internetten yapılan kartlı ödemelerin sektörel dağılım verileri açıklandı.

Kozmetik ve Sağlık Ürünleri Sektörü İlk Sırada

BKM tarafından açıklanan veriler kapsamında kasım döneminde internetten kartlı ödemelerde geçen seneye kıyasla en çok artış yaşanan sektör kozmetik ve sağlık ürünleri oldu. Söz konusu artış yüzde 156’ya tekabül ederken, kozmetik ve sağlık ürünleri sektöründe internetten yapılan kartlı ödemelerin tutarı ise 350 milyon Türk Lirasına tekabül etti.

Kozmetik ve Sağlık ürünleri sektörünün devamında yüzde 113 oranında artışla giyim ve aksesuar ikinci sırada yer aldı. Giyim ve aksesuar sektöründe internetten yapılan kartlı ödemelerin tutarı 1,21 milyar Türk Lirasına tekabül etti. Devamında en çok artış yaşan sektör yüzde 66 ile çeşitli gıda olurken, ödeme tutarı 85 milyon Türk Lirasına tekabül etti. Dördüncü sırada seyahat acenteleri yüzde 55 ile, mobilya ve dekorasyon sektörü ise yüzde 50 yükselişle beşinci sırada yer aldı. Seyahat acenteleri sektöründe internetten yapılan kartlı ödemelerin tutarı 984 milyon Türk Lirası, mobilya ve dekorasyon sektöründe internetten yapılan kartlı ödemelerin tutarı ise 232 milyon Türk Lirasına tekabül etti.

İnternetten kartlı ödeme yapılan iş yerleri incelendiği zaman ise söz konusu dönemde yaklaşık olarak toplamda 31,8 bin tane farklı iş yerinden internetten ödeme yapıldı. Geçen seneye göre kıyaslama yapıldığı zaman ise yüzde 19 oranında artış olduğu gözlemlendi.

Genel kartlı ödeme endeksi incelendiğinde 1 senelik hareketli ortalama gelişimi kasım döneminde 1 sene öncesinde göre nominal olarak yüzde 20,7 oranında artış gösterdi. Reel olarak ise yüzde 4,5 oranında artış oldu.