İŞKUR’dan Youtuber Hamlesi!

Türkiye İş Kurumu, Google ile yaptığı iş birliği sonrasında Dünya’daki gençlerin yeni gelir kapısı olacak olan Youtuber’lik için eğitimler başlatıyor. Eğitimlerin başlayacağı şehirler ve içeriği hakkında tüm detaylar!

Dünya genelindeki en büyük video platformu olma özelliği taşıyan Youtube, Türkiye İş Kurumu ile arasında bir iş birliğine gidiyor. Özellikle dünya genelindeki gençlerin ve girişimci adaylarının dijital ortamlardan beceri edinmesi ve donanımını yükselterek, gençler için yeni iş kapılarının açılması konusunda iş birliği kurulmasının önemi belirtildi.

İŞKUR’un Google ile birlikte yürüttüğü Türkiye İçin Dijital Dönüşüm Hareketi’nin adımlarından bir tanesi olan Youtuber’lık eğitimi, Türkiye’de bu iş sayesinde geçimini sağlayan gençlere yeni gençlerin eklenmesi için önemli bir konuma sahip.

İlk etapta 6 farklı şehirde başlayacak olan eğitimler, Bursa, Kayseri, Van, Gaziantep, Samsun ve Antalya’da öğrenim hayatına devam eden öğrencilere yönelik olarak Googlle tarafından ‚Dijital Girişimcilik‘ ve ‚Youtuber Nasıl Olunur‚ başlıkları ile birlikte sunulacak. Aynı zamanda İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa’da Girişimcilik Eğitim Programı’ndan faydalanan vatandaşlara da yine Google tarafından ‚Dijital Girişimcilik Eğitimi‘ de verilecek.