İslam Kalkınma Bankası’ndan Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Treni’ne 1 Milyar Türk Lirası’nı Aşan Kredi!

Son on yılda yüksek hızlı tren yapımında önemli bir mesafe kaydeden ülkemize sevindirici bir haber geldi. İslam Kalkınma Bankası (IDB), Ankara – İstanbul arasında hizmet verecek 10 yeni yüksek hızlı tren için tam 312 milyon Euro, yani yaklaşık 1,1 milyar Türk Lirası finansman desteği sağlama kararı aldı.

Merkezi Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde bulunan İslam Kalkınma Bankası, ülkemizdeki yatırımları desteklemeye devam ediyor. 1973’te 7 İslam ülkesinin öncülüğünde kurulan banka, geri kalmış İslam ülkelerini desteklemeyi ve kalkındırmayı amaçlıyor. Ülkemiz, İslam Kalkınma Bankası’nın kurucu üyeleri arasında bulunuyor. Daha önce ülkemizde bir çok projeye finansman desteği sağlayan İslam Kalkınma Bankası’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’nin gelişimini izlemekten ve desteklemekten mutluluk duyulduğu ifade edildi. Söz konusu finansmanın, Türkiye’ye olan güvenin bir göstergesi olarak kabul edilmesi gerektiği bildirildi.

Yeni 10 Tren İçin Tam 1,1 Milyar Türk Lirası Destek!

İslam Kalkınma Bankası tarafından sağlanan finansman desteğinin, başta İstanbul – Ankara arası hizmet verecek 10 yeni yüksek hızlı tren olmak üzere; ülkemizin büyük şehirler için hızlı tren ağı geliştirmesine yardımcı olması, yolcu taşımacılığında demiryollarının payının artırılması için verildiği belirtildi.

İslam Kalkınma Bankası; ulaşım sektörü yanında, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği, insani gelişme, ticaret finansmanı ve İslami Finans konusunda da Türkiye’yi desteklemeye devam edeceğini vurguladı. Hükümetin çizdiği 2023 vizyonu çerçevesinde atılan adımları ve gelişme sürecini dikkatle takip ettiklerini bildiren banka yetkilileri, gelişen ve büyüyen Türkiye’nin yanında olmaya devam edeceklerine vurgu yaptı. Bu durumun kendileri için de gurur vesilesi olduğunu belirten İslam Kalkınma Bankası yöneticileri, bundan sonraki süreçte de her ihtiyaç duyulan durumda ülkemizin yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine eklediler.

Söz konusu 1,1 milyar Türk Lirası tutarındaki kredinin ilk etapta minimum 14 milyon yolcunun ulaşımında doğrudan rahatlama ve kolaylık sağlayacağı belirtiliyor.