İşte En Çok Ve En Az Kazandıran Meslekler!

Belçika’da faaliyet gösteren FOD Economie tarafından yapılan bir araştırma sonucunda bir takım rakamlar açıklanarak insanlara en az ve en çok kazandıran meslekler belirlenmiş oldu.

FOD Economie’nin normal şartlarda 2 yılda bir araştırma yaparak yayımladığı verilerin en güncel listesi 2014 yılına ait görünüyor. Listeye göre Belçika’da tam zamanlı olarak çalışan kişilerin, bir ayda ortalama olarak 3 bin 414 euro civarında brüt kazanç elde ettikleri belirtiliyor. Bunun yanı sıra çalışan kişilerin yarısının bir ayda 2 bin 976 euro brüt olarak ve hatta yüzde 10 civarında ki çalışan kesimin de yine brüt olarak 2 bin 220 euro’dan daha az kazanç elde ettikleri belirtiliyor.

FOD Economie’nin yayımlamış olduğu bu en çok kazandıran meslekler listesinin en başında büyük firma ve holdinglerde üst düzey yöneticileri olarak çalışanları yani CEO’ları bulunurken, onu takip eden ikinci sırada ise elektrik – elektronik mühendisleri yer alıyor.

Yayımlanan bu listede en çok kazan mesleklerin tamamı olarak büyük firma ve holding yöneticiliği, bilişim yöneticiliği, danışmanlık, alanında uzman doktorluk, reklam, satış, pazarlama, marketing ve halkla ilişkiler uzmanlığı meslekleri yer alıyor.

FOD Economie tarafından en güncel hali 2014 yılına ait olarak yayımlanan bu en az – en çok kazanan meslekler listesine göre en az kazandıran meslekler arasında ise genellikle, barmenlik ve garsonluk, kuaför ve güzellik uzmanlığı, temizlik işçiliği, kasiyerlik ve mağaza satış elemanlığı gibi alt seviyede ki meslekler yer alıyor.