Kabine Değişikliği Piyasalara Nasıl Bir Etki Bıraktı?

Başbakan Binali Yıldırım, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı açıklamada kabinede bazı bakanlıklarda değişiklikler olduğunu bildirdi. Yıldırım tarafından yapılan açıklama sonrasında piyasaların verdiği tepki ise olumlu yönde gerçekleşti.

Başbakan Binali Yıldırım, bugün öğlen saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında gerçekleştirilen görüşme sonrasın Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada kabinede yer alan bakanlıkların bir kısmında revizyona gidildiğini aktaran Binali Yıldırım, değişiklikleri tek tek açıkladı. 

Ekonomiyi İlgilendiren Bakanlar Kurulu Değişiklikleri 

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan kabine açıklaması sonrasında gözler borsaya ve piyasalara çevrildi. Piyasaların yapılan değişikliklere ilk tepkisi ise pozitif yönde gerçekleşti.

Kabine açıklanması öncesinde 4,0708 TL seviyesinde yer alan Euro, açıklamaların sonrasında 4,0579’a geriledi. 3,5320 Türk Lirası seviyesinden işlem gören Doalr ise, açıklama sonrasında 3,5210 Türk Lirası’na kadar geriledi.

Yapılan kabine değişikliği ise en çok Borsa İstanbul’un işine yaradı. Açıklama öncesinde 106 bin 642 puan üzerinden işlem gören BIST 100 Endeksi, açıklama sonrasında kısa süreli 107 bin 040 seviyesini test ederek, tarihi zirvesini yaşadıktan sonra tekrar 106 bin 740 puan seviyesine geriledi.