Katar’a Yapılan İhracat 636 Milyon Dolara Yükseldi!

Ege İhracatçılar Birliği tarafında yapılan açıklama kapsamında Türkiye’den Katar’a yapılan ihracat bu yılın ocak ile ağustos dönemleri arasında geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 93 oranında yükseldi. Bu yükselişle de Türkiye’nin Katar’a yaptığı ihracattan elde edilen gelir 636 milyon dolar seviyesine çıktı.

İhracat Yüzde 93 Yükseldi

Geçen sene ocak ile ağustos dönemleri arasında Türkiye’den Katar’a yapılan ihracattan elde edilen gelir 330 milyon dolar seviyesinde bulunuyordu. İki ülke arasında hem ekonomik hem de siyası ilişkilerin sürekli olarak pozitif seyir izlemesi bu yılın elde edilen ihracat gelirlerini 636 milyon dolar seviyesine çıkardı.

En Çok İhracat Demir ve Demir Dışı Metallerde Oldu

Katar’a yapılan ihracatta en çok satış yapılan ürünler demir ve demir dışı metaller sektörü oldu. Bu sektörden elde edilen gelir ise 118 milyon dolara tekabül etti. Bunun devamında da elektrik ve elektronik sektörü ile birlikte kimya sektörü ikinci sıralarda bulunarak toplamda 75’er milyon dolar değerlerinde gelirler elde edildi. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ihracatı incelendiği zaman ise toplamda 45 milyon dolar değerinde ihracat geliri elde edildiği kayda geçti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ticaret anlaşmasının Uluslararası Ürün Fuarı öncesinde imzalanmasının tam yerinde olduğunu, fuardan önce iki ülke bankalarının arasında para takaslarının gerçekleştiğini, bu kapsamda da Katar’ın Türkiye’de 15 milyon dolar değerinde yatırım kararı aldığını ilan ettiğini söyledi.