Kayyum İşe Yaradı, Şirketlerin Kârı Arttı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, FETÖ soruşturması kapsamında Fi Yapı’nın imarlı adası Garip Adası’nı satışa çıkartacaklarını duyurdu.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yeni başkanı olan Muhiddin Gülal TMSF hakkında açıklamalarda bulundu. FETÖ soruşturması kapsamında bin 19 adet şirkete kayyum atandığını ifade eden Gülal, bu şirketlerin aktif büyüklüklerinde yüzde 5,5 oranında, öz kaynaklarında ise yüzde 3,5 oranında yükselme olduğunu ifade etti. Cirolarda yaşanan artışın da yüzde 30’a tekabül ettiğini ifade eden Gülal, bahsi geçen kayyum atanan şirketlerde bir irtifa kaybının yaşanmamasını istediklerini ifade eden Gülal, aynı zamanda el koyulan Fi Yapı’ya ait, İzmir Dikili’de yer alan imarlı olan Garip Adası’nda satışa çıkartacaklarını belirtti.

Göreve başlaması sonrasında kayyum atanan şirketleri “milli servet” olarak yorumladığını ifade eden Gülal, bu şirketlerin istihdamlarında bir azalma olmadığını, eskiye kıyasla daha iyi duruma geçtiğini, hatta kapatılan bazı fabrikaların aktifleştirilerek tekrar canlandırıldığını belirtti.

1.019 şirkette çalışan kişi sayısının 50 bin kişi olduğunu belirten Gülal, aktif büyüklüğün 46,8 milyar Türk Lirası’na, öz kaynaklarının 19,7 milyar Türk Lirası’na, cirolarını da 17,6 milyar Türk Lirası’na ulaştığını belirtti.

Bu şirketlerin sahip oldukları büyüklüğün yüzde 80’ini Boydaklar gibi 15 büyük grubun oluşturduğunu belirten Gülal, hazırlanan raporda şirketlerin verilerinin iyi olduğunu, geriye giden hiçbir şirket olmadığını kaydetti.

320 kayyumla 1.019 şirketin yönetildiğinin altını çizen Gülal, bir kayyum grubunun birçok şirkete birden baktığını, yüksek maaşlar alındığının yanlış bir algı olduğunu, kayyumların görevlendirildikleri şirketlerden aldıkları maaşın 3 bin ila 12 bin Türk Lirası olduğunu belirtti.