Kış Lastiklerine Yüzde 25 Zam Geldi!

Kış lastiği uygulamasının 1 Aralık 2017 tarihinde devreye girmesi sonrasında kış lastiği fiyatları Türkiye genelinde zamlanmaya başladı. Geride kalan süreçte yaşanan zam oranı yüzde 25 olurken, lastiklerin ortalama piyasa fiyatı da tam 468 Türk Lirası’na yükseldi.

Kış aylarına hazır olmak isteyen otomobil sahipleri ve şoförler, kış lastiği alımı için atılım yapsa da, gelen zamlar adeta cep yakıyor. Bir internet satış platformu üzerinden yapılan araştırmaya göre, içerisinde kış lastiği geçen aramaları barındıran arama sorguları, ekim ayına oranla kasım ayında mobil olarak yüzde 122 olarak, masaüstü olarak da yüzde 147 olarak artış sağladı.

Ne yazık ki artan sadece bilgi arayan vatandaşlar değil! Kış lastiği fiyatları bir yılda tam yüzde 25 oranında zam gördü. Fiyatları yükselen lastikler, ortalama olarak 468 Türk Lirası’na temin edilebiliyor. Kış lastiği fiyatlarında en çok artış yaşayan iller ise Bingöl, Adana, Ağrı, Balıkesir, Kahramanmaraş ve Manisa oldu.

Kış aylarında yaşanan kazaları en aza indirgemek adına İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulanan Kış Genelgesi, 1 Aralık 2017 tarihi itibariyle geçerli oldu. Bölgesel bazdaki hava durumlarına göre bitiş tarihine valilikler tarafından karar verilecek uygulama için bakanlık tarafından öngörülen tarih 1 Nisan 2018 olarak bildirildi. Aralarında okul servis araçları, otobüsler, yük kamyonları, tırlar gibi yolcu ve yük taşımacılığında kullanılan otomobiller, kış lastiği takma zorunluluğuna sahip.