KOBİ’lere 500.000 TL’ye Varan Kredi Modeli! Faizlerin Bir Kısmını KOSGEB Ödeyecek!

KOBİ’leri rahatlatacak uygulama için çalışmalar devam ediyor. KOSGEB tarafından hayata geçirilecek puanlama sistemi sayesinde tüm KOBİ’lere 100-500 bin Türk Lirası aralığında bir kredi limiti tanımlanacak!

KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt önemli açıklamalarda bulundu. KOBİ’lere rahat bir nefes aldıracak, büyüme planlarını destekleyecek önemli bir desteğin hayata geçirilmesi adına düğmeye basıldığını ifade eden Uzkurt, KOSGEB tarafından belirlenecek şartlar altında temin edilecek olan bir kredinin, faizinin bir kısmının KOSGEB tarafından karşılanacağını, her KOBİ’ye 100 bin Türk Lirası ile 500 bin Türk Lirası aralığında bir kredi limitinin verileceğini, bu sistem için çalışmaların devam ettiğini, birkaç ay gibi kısa bir süre içerisinde sistemin faaliyetine başlamasını hedeflediklerini aktardı.

Türkiye ekonomisinin kalkınması doğrultusunda koyulan hedef ve planların gerçekleşmesi için KOSGEB’in kendi bünyesinde bir yol haritası belirlediğini ifade eden Uzkurt, ana hedeflerinin ithal edilme kapasitesi yüksek olan ürünlerin yerli üretime tabii tutulmasının sağlanması olduğunu belirtti. KOSGEB’in 2018 yılına dair sahip olduğu bütçenin 2 milyar Türk Lirası olduğunu belirten Uzkurt, ihtiyaç olması halinde hükümetin bütçe artışını onayladığını, hükümet politikaları eşliğinde KOBİ’lere güçlü destek sunulmaya devam edeceğini belirtti.

KOBİ’ler arasında bir puanlama sisteminin devreye sokulacağını belirten Uzkurt, yeni finansman modeli eşliğinde KOBİ’lerin bir puanlama sistemine sahip olacağını, bu puanlamaya ek olarak yeni girişimci – eski girişimci diye bir kategorilendirmenin yapıldığını, kategorilere 100 bin Türk Lirası’ndan, 500 bin Türk Lirası’na kadar yükselen farklı tutarlarda KOBİ kredisi limitinin tanımlanacağını, bu kredinin işletme kredisi, yatırım kredisi, makine teçhizat kredisi olabileceğini, KOSGEB tarafından belirlenecek çerçeveler içerisinde temin edilecek bu kredinin bankalardan kullanılması halinde faizin bir kısmının KOSGEB tarafından karşılanacağını belirtti.