Konut Kredilerinde İkinci İndirim Geliyor Mu?

Konut Kredilerinde II. İndirim Geliyor Mu?

Konut kredilerinin oranlarının düşürülmesi ile konut piyasasında canlanma bekleniyor. Sevindirici ikinci haber ise konut kredilerinde ikinci indirimin gelme olasılığının yüksek olması.

Faiz oranlarının yüzde 1’in altına düşürülmesi ile olumlu bir hava esmeye başladı. Can alıcı sektörlerden biri olan inşaat sektöründe canlanmayı yeniden sağlamak ve ekonomi çarkının en önemli dişlilerinden biri olan inşaat sektörünün yeniden hareketlenmesi ile tüm sektörler ilişkili ve dolaylı olarak canlanacak.

Bu bağlamda bankaların faiz oranlarında düşüşe geçmesi ile GYODER’in başlattığı seferberliğin ardından Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine ev/konut kredilerinde yıllık faizi %9 oranına çekmeye başlayan bankalardan konut kredisi almak cazip hale geldi.

 Bu ay konut kredileri alanların kullandıkları kredi miktarlarının Ağustos ayı ortasında olduğumuz şu günlerde 151 milyar TL olduğu TCMB verilerinden anlaşılıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere bakıldığında konut kredisi alımında patlama yaşanıyor. Piyasaların, bu olumlu havanın ardından ikinci bir indirim beklediği belirtiliyor. Konut kredilerinde uzun vadeli kredi alanların sayılarının artması ile doğan talebi daha iyi karşılamak amacıyla faiz oranlarının düşürülmesi gündemde.

Konut Kredileri Piyasaları Canlandırıyor

Olumlu havanın oluşmasında etkili olan Bankaların faiz oranlarına bakıldığında,, TEB bankasının 10 yıla kadar konut kredisi tablolarında 0.99 faiz oranı gözlenmekte. Ziraat Bankası da bu oranı aylık bazda 0.95 oranına çekti. Yüzde 1 oranın altında kredi veren diğer bankalardan biri olan Vakıf Bank da 120 ay (10 yıl) vadeye kadar aylık faiz oranlarını %0.95 oranına çekti. İş bankası Halk Bank Garanti Bankası ve Finans Bank çeşitli kredi paketlerini devreye koyarak cazip konut kredileri vermeye başladı. ICBC Turkey bankası da faiz oranlarını %0.98 bandına çekti.