KOSGEB’den tekrar 50bin TL Faizsiz Kredi!

KOBİ’lere uygulanan 50 bin Türk Lirası tutarındaki faizsiz kredi, 2017 yılında devam ederek, tekrardan uygulanmaya başlanacak. Bu yıl ki hedef, 249 bin işletme!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Başbakan Binali Yıldırım’ın verdiği talimat doğrultusunda KOBİ’lerin faydalanabileceği faizsiz 50 bin Türk Lirası tutarındaki kredi için, uygulamanın 2017 yılı içerisinde de devam etmesine karar verildiğini belirtti. Özlü, KOSGEB Başkanı Recep Biçer ile yaptığı ortak açıklamada 2017’de 2.5 milyar Türk Lirası bütçe ile faizsiz kredi uygulaması yapılacağını duyurdu.

2016 yılında atılan adımların sahip olduğu önemi tekrar dile getirerek hatırlatan Özlü, KOBİ’lerin kısa dönem ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve piyasaya hareket kazandırabilmek adına atılan adımlardan en önemlisinin 50 bin Türk Lirası tutarındaki faizsiz kredi desteği olduğunu anlattı. 2016 yılının sonunda yapılan bu hamle ile birlikte, KOBİ’lerin yoğun bir talebi olduğunu ve çok fazla başvuru alındığını dile getiren Özlü, 2017’de 249 bin işletme sahibinin bu destekten faydalanabilmesi için bütçe artışına gittiklerini dile getirdi. 

Mikro işletmelere öncelik verilerek 50 bin Lira faizsiz kredinin tekrar başlatılacağının müjdesini veren Özlü, toplam kredi hacminin 10 milyar Lira’nın üzerinde olacağını aktarırken, ekonominin de ciddi bir ivme ve hareket kazanacağının altını çizdi.

50 bin Türk Lirası tutarındaki faizsiz kredi uygulamasında işletme sahiplerinin talep etmeleri halinde ilk 12 ay geri ödemesiz olarak temin edebilecekleri bu krediyi, geriye kalan zaman diliminde ister üçer aylık, ister aylık olarak geri ödeme şanslarını yaratacaklarına dikkat çekti.

Krediye başvuruların sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr adresinden yapılacağına dikkat çeken Özlü, son başvuru tarihinin 20 Şubat olduğunu hatırlattı.