Kredi Borçlarını Ödemeyenlere Yeni Dönem!

Bankalardan kredi temin edip, ödeme aşamasında çeşitli sorunlar yaşayarak ödemelerini aksatanlara güzel haber geldi. Varlık Yönetim Şirketi’nin devraldığı kredi borçlarından artık rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Hem kredi borçları, hem de kredi kartı borçları için uygulanmaya başlanacak olan ödeme kolaylığı için detaylı bilgiler Kredi Haberi’nde!

Toplamda 2 milyon kişi tarafından ödenemeyerek biriken kredi ve kredi kartı borçları, artık Varlık Yönetim Şirketleri’ne devredildi. Devredilen kredilerin toplam tutarı ise 28,7 milyar Türk Lirası’na ulaştı. Hem taksit imkanı, hem de yapılandırma olanağı ile birlikte kredi borçlarını ödemek isteyenlere kolaylıklar sağlayan şirketler, yıllardır borçlarını ödeyemeyen vatandaşlara önemli kolaylıklar sunuyor.

Bankalardan kredi çektikten ya da kredi kartı kullandıktan sonraki ilk 90 günlük süreçte ödemelerini yapmayanlar, yasal takibe düştükten sonra bankaların ilgili avukatları ile muhatap oluyorlardı. Şimdi ise borçların tamamı Varlık Yönetim Şirketi tarafından devralındığı için borçluların yeni muhattabı şirketler olacaklar.

Toplamda 16,4 milyar Türk Lirası tutarında bireysel ihtiyaç kredisi borcu bulunurken, 12,3 milyar Türk Lirası tutarında da ticari, yani KOBİ kredisi borcu Varlık Yönetim Şirketleri tarafından devralınmış durumda. 2 milyon vatandaş tarafından biriktirilen toplamda 28,7 milyar Türk Lirası’na tekabül eden kredi borçları ise taksitlendirme ve indirim avantajları ile vatandaşlardan temin edilmeye çalışılacak.