Kredi Yapılandırma Nedir?

Bankadan daha önce çeşitli sebeplerle kredi kullanımı gerçekleştirdiniz. Oldu ki borçlarınızda gecikmeler yaşanıyor, borçlarınızı ödeyemiyorsunuz, faiz oranları size çok yüksek geliyor veya farklı bir bankanın sunduğu daha uygun koşullardan yararlanmak istiyorsunuz.

Bütün bunların gerçekleştirilmesi için yeni düzenlemeler gerçekleştirilmesine kredi kapılandırma denir. Bu tanımlamayla aklınızdaki kredi yapılandırma nedir sorularının da silinmesi amaçlanıyor.

Kredi yapılandırma sürecinden yararlanmak için bankanız görüşme halinde olmanız gereklidir. Bankaların kredi yapılandırma hizmetlerinden faydalanmak isteyen müşteriler genel itibariyle bunu konut kredilerinde tercih etmektedir. Yüksek gelen ödemeler tüketiciyi zorlamakta ve tüketiciler de daha uzun vadelerle kredi yapılandırma talep etmektedir.

Konut kredisi faizlerinin düşmesi de bu durumda etkilidir. Faizlerin düşmesiyle birlikte daha düşük faiz oranlarından faydalanmak isteyen müşteriler, bankaların yolunu tutmaktadırlar. Geriye kalan taksitlerin düşük faiz oranlarıyla hesaplanarak değerlendirilmesi söz konusudur.

Bankalar kredi yapılandırma işleminde genellikle, önceki borcun peşin kapatıldığını fark ederek yeni işlemle devam ederler. Kredi yapılandırma, yeniden yapılandırma – refinansman olarak da karşınıza çıkabilir. Ayrıca kredi yapılandırma durumunu sadece kendi bankanızla değil, diğer bankalarla da gerçekleştirebilirsiniz. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz? Borç Transferi adını verdiğimiz ürünlerle kredi yapılandırması gerçekleştirebiliyorsunuz.

Bir başka bankanın borç transferi kredisi adı altında sunduğu krediler, belirli faiz oranları ve vadelerle sizlere sunulmaktadır. Size daha uygun gelen seçenekleri seçerek bu kredilerden faydalanabilir ve borçlarınızı tek bir çatı altında birleştirerek ödemelerinizi refinansman ederek rahatça yapabilirsiniz.