Küçük Esnafa Müjde! Bakanlık Çalışmayı Tamamladı, KGF Teminatlı Krediden Onlarda Faydalanacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci esnafı ve KOBİ’leri yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu. Bakan Zeybekci, KGF teminatlı verilen kredilerin ve diğer enstürmanların kalıcı hale getirilmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

KGF teminatlı krediler için geri ödemeler başladı. Esnaf ve KOBİ’lere Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatı eşliğinde verilen kredilerin geri ödeme oranı ise yüzde 98 olarak kayıtlara geçti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yaşanan gelişmeler doğrultusunda KGF’nin kalıcı hale getirilmesi yönünde çalışmaların başladığını ifade etti.

KGF teminatlı kredilerin geri ödeme oranı yüzde 98 olarak gerçekleşmesinin, bankacılık sektörünün elde ettiği başarı performansının üzerinde olduğunu dile getiren Bakan Zeybekci, bu enstrümanın en küçük esnafın dahi kullanabileceği şekle evirerek, kalıcı hale getirmek üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

KGF teminatlı kredi ile birlikte Türkiye’nin 2017 yılında elde ettiği büyüme oranlarının önemli ölçüde desteklendiğini dile getiren Bakan Zeybekci, 210 milyar Türk Lirası tutarındaki bir rakamın KGF teminatlı krediler vasıtasıyla piyasa sürüldüğünü, geri ödemelerin yakın dönemde başladığını, başarılı bir ilerleyişin hâkim olduğunu, yüzde 98 gibi bir geri ödeme oranının elde edilmesinin, bankacılık sisteminin performansından daha yüksek olduğunu ifade etti.

 2018 yılında KGF teminatlı kredilerin devam edeceğini dile getiren Bakan Zeybekci, bu konudaki çalışmaların bittiğini, birkaç hafta içerisinde Ekonomi Koordinasyon Kurulu’ndan çıkacak karar doğrultusunda bilginin kamuoyuyla paylaşacağını, yeni düzenleme sayesinde kullanım hedef kitlesinin KOBİ’lerden en küçük esnafa kadar indirgeneceğini ifade etti.