LinkedIn Artık Microsoft’un!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Microsoft, hızla büyümeye devam ediyor. Global çapta kurulan ilk sosyal paylaşım platformları arasında yer alan LinkedIn’i 26,2 milyar Dolara satın aldığını açıklayan şirket, kurulduğu günden bu yana 196. şirketi bünyesine satın alma yoluyla katmış oldu.   

Haziran ayında LinkedIn’i satın aldığını duyuran Microsoft; Avrupa Komisyonu’nun satışı onaylamasını bekliyordu. Satışın onaylandığı haberinin gelmesi ile birlikte LinkedIn resmen Microsoft’un bünyesine katılmış oldu.

Microsoft Ne Zaman Kuruldu?

Amerika Birleşik Devletleri merkezli dev yazılım ve bilişim şirketi Microsoft, 1975 yılında ABD’nin Washington eyaletinin Seattle şehrinde iki üniversite öğrencisi tarafından kurulmuştu.

Kısa zamanda hızla büyüyen şirket; ilk uluslararası bürosunu 1978 yılında Japonya’da açtıktan sonra şirket merkezini de Washington eyaletinin Bellevue kentine taşımıştı. Kendi yazılımları ile ilerlemeye devam eden Microsoft, rakip olarak gördüğü ve ilerde kendisine tehlike arz edebileceğini düşündüğü bir çok firmayı da satın aldı. Son olarak İsveçli yapımcı Mojang şirketini de 2,5 milyar dolara satın alan Microsoft, 196. satın almasını LinkedIn ile gerçekleştirmiş oldu.

LinkedIn Ne Zaman Kurulmuştu?

Özellikle iş dünyasındaki kişilerin diğer kişilerle iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan profesyonel sosyal paylaşım platformu olan LınkedIın, Aralık 2002’de Reid Hoffman, Allen Blue, Konstantin Guericke, Eric Ly ve Jean-Luc Vaillant tarafından kurulmuştu. Lkin LinkedIn’in web sayfası 5 Mayıs 2003’te kullanıcılarının hizmetine açılmıştı. 2013 yılında 200 farklı ülkeden 200 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcıya ulaşan site, hali hazırda 110 milyonu aktif, 400 milyondan fazla kullanıcıya hitap ediyor. Pek çok ülkenin nüfusundan fazla sayıda kullanıcıya hitap eden LinkedIn, Türkçe dahil olmak üzere 20 dilde hizmet veriyor.

Microsoft büyümesini satın almalar yoluyla da devam ettirirken, LinkedIn kullanıcıları ise sitenin el değiştirmesinin ardından, şimdiden gelecek yeniliklere odaklanmış durumda.