Maliye Bakanı Duyurdu: KYK Kredisi Borçlularına Müjde!

Maliye Bakanı Naci Ağbal Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal’ın yaptığı açıklamalar yaklaşık 2 milyon öğrenim kredisi kullanan kişiyi de ilgilendiriyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren “alacakların yeniden yapılandırılması” hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan düzenlemelerin tüm detaylarını aktaran Bakan Ağbal, tam 6,3 milyon kişinin borç  yapılandırma fırsatından faydalanabileceğini ifade etti.

Vergi Dairelerine Olan 50 TL Altı Borçlar Silinecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vatandaşların vergi dairelerine olan 50 Türk Lirası altındaki tüm borçlarının silineceğini belirtti. Bu silinme ile birlikte ülke genelinde 29 milyon dosya çözüme kavuşmuş olacak!

KYK Öğrenim Kredisi Alanlara Müjde!

Türkiye genelinde tam 5 bin 800 öğrenciye ait olan 1,4 milyar Türk Lirası tutarındaki öğrenim kredisi borcu için de yapılandırma fırsatı doğdu. Öğrencilerden Yurt-Kur’a kayıtlı olanların tamamı da bu kanundan fayda sağlayabilecekler.

MTV Borçlularına Müjde!

Türkiye’de en fazla vergi borcunun motorlu taşıtlar vergisi kaleminde olduğunu belirten Bakan Ağbal, yapılandırma kapsamında vatandaşların vergi borçlarını taksitlendirerek ödeyebileceklerini, vergi dairelerinde bu borçlar dolayısıyla oluşan bir ceza varsa bu cezaların da silineceğini belirtti. Bu uygulamadan 6,3 milyon vatandaşın faydalanabileceğini belirten Bakan Ağbal, bu kişilerin 3,9 milyonu motorlu taşıtlar vergisi borcu olan vatandaşlardan oluştuğunu belirtti.

Tarımsal Amaçlı Kooperatif Borçlularına 5 Yıl Taksit İmkânı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 6,3 milyon vergi borçlusunun oldukça büyük bir kısmının sahip olduğu borcun  bin Türk Lirası’nın altında olduğunu belirtirken, tarımsal amaçlı kooperatiflilerin sahip oldukları borçlar için de 5 yıl taksit imkânı getirildiğini belirtti.