Maliye Bakanı Naci Ağbal Kapıkule’de

Maliye Bakanı Naci Ağbal, incelemelerde bulunmak için bugün Kapıkule Sınır Kapısı’na gitti. Burada bulunan ve kuyrukta bekleyen tır sürücüleri ile bir araya gelen Ağbal, şöförlerin şikayetlerini dinledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümrük Bakanlığı’na destek verileceğini ifade ederek sınır kapılarında bulunan personellerin artırımı konusunda gereken her şeyin yapılacağının sözünü tır şoförlerine verdi. Tır şoförlerinin Maliye Bakanı Naci Ağbal’a yönelttiği kuyrukta bekleme ve memur mesai saatlerine ilişkin şikayetleri dinleyen Ağbal, kısa sürede çözüm için söz verdi.

Kapıkule Sınır Kapısı öncesinde hemşerileri ile buluşmak üzre Bayburtlular Derneği’ni ziyaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt’a yapılan yatırımlar hakkında hemşerilerine bilgi verirken, 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referandum için de destek istedi.Yakın zamanda Bayburt’ta fabrikalar kurulmaya başlanacağını aktaran Ağbal, yeşiline sahip çıkılan bir Bayburt ile birlikte refah düzeyinin yükseleceğini aktardı.

Dernek sonrasında Kapıkule Sınır Kapısı’nı ziyaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, TOBB tarafından inşa edilen ve 250 adet tır kapasitesi bulunan tır parkını ziyaret ederek, burada bulunan sürücüler ile sohbet etti. Sürücüler tarafından yapılan eleştiri ve şikayetlere kulak veren Ağbal, sorunlara kulak verdi. Tır şöförleri yanından Ağbal’dan talep edilen düzenleme ise memurların mesai saatleri oldu. Bir memurun 12 saat çalışarak çok yorulduğunu ve veriminin düştüğünü aktaran tır şöförleri, aynı zamanda mesai değişimleri arasında 2’şer saatlik kayıp zamanın olduğunu aktardı.

Tır şoförlerinin sorunlarını dinleyen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümrük Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüterek sorunların tez vakitte çözüme kavuşturulacağının sözünü verdi.