Mart Ayı İhracat Rakamları Türkiye Tarihi Rekorunu Yeniledi!

Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekci, 2018 yılının Mart ayında elde edilen ihracat rakamlarını değerlendirdi. Bakan Zeybekci, bahsi geçen dönem içerisinde gerçekleştirilen ihracatların tüm zamanların en yüksek seviyesi olmayı başardığını ifade etti.

2018 yılının Mart ayında gerçekleştirilen ihracat rakamları, bir önceki yılın mart ayına oranla yüzde 11 düzeyinde yükseldi. Elde edilen ihracat rakamları hakkında değerlendirme ve görüşlerini ileten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bahsi geçen dönem içerisinde elde edilen ihracat rakamlarının aylık bazda Türkiye tarihindeki en yüksek rakam olduğunu, 15,1 milyar Dolar düzeyinde bir ihracat başarısının elde edildiğini, ihracatın yüzde 11’den fazla bir artış yaşadığını ifade etti.

İhracat rakamları hakkındaki değerlendirmelerini iletmek üzere bir televizyon programına katılım sağlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ekonomisinin sahip olduğu konumu da değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin büyümesini 18 aydır aralıksız ve kesintisiz olarak devam ettirmeyi başardığını dile getiren Bakan Zeybekci, elde edilen rakamlardan oldukça memnun olduklarını, ihracatın 18 aydır aralıksız bir şekilde yükselmeye devam ettiği, bir önceki yıl olan 2017 yılında yabancı yatırımcıların da Türkiye’ye ve Türkiye ekonomisine olan ilgilerinin arttığını, kamunun borçları açısından ve bütçe açığı açısından Türkiye ekonomisinin oldukça iyi durumda olduğunu ifade etti.

2017 yılında yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin 2017’de önemli bir toparlanma yaşadığını ve rekor seviyede büyümeler elde ettiğini hatırlatan Bakan Zeybekci, Dünya genelinde hayata geçirilen 10 adet mega projenin tam 6 tanesinin Türkiye’de yer aldığını, bu rakamın bile Türkiye’nin geleceğin olan güveni ve umudu gösterdiğini ifade etti.

2017 yılına dair beklenen büyüme rakamlarının yüzde 6 olduğunu, lakin bu büyümenin de üzerine çıkıldığını, 2018 yılının ilk çeyreği için en az yüzde 6 oranında bir ekonomik büyüme elde edilmesinin beklendiğini ifade eden Bakan Zeybekci, otomotiv sektörü, enerji depolama sektörü gibi birçok alanda 4 ila 5 milyar Türk Lirası büyüklüğünde tamamen yerli bir porjenin gündemde olduğunu kaydetti.