Medyada Dev Satış!

ES Medya Grubu el değiştiriyor. Ethem Sancağın sahibi olduğu ve bünyesinde Star, Akşam, Güneş gazeteleri ile Kanal 24, 360 TV kanallarını bulunduran ES Medya Mehmet Cengiz’e satılıyor. Ethem Sancak’ın medyadan çekilme kararı alması ile ES Medya’ya talip olan bir çok iş adamı arasından Cengiz İnşaat’in sahibi Mehmet Cengiz ile anlaşmaya varıldığı belirtiliyor.

Ethem Sancak ismi özellikle son yıllarda sıkça gündeme geliyor. Önceleri Star gazetesine ortaklık ile dahil olan Ethem Sancak, daha sonra bu ortaklıktaki payını satarak medya sektöründen çıkmıştı. Geri dönüşü daha kuvvetli olan Ethem Sancak, bir çok medya kuruluşunu satın alarak ES Medya’yı kurmuş ve söz konusu medya kuruluşlarını ES Medya bünyesine dahil etmişti.

Cengiz İnşaat, Yeni İstanbul Havalimanı’nın Yapımını da Üstlenmişti!

Ethem Sancak’ın; Star, Akşam, Güneş, Kanal 24, 360 TV gibi kuruluşları sattığı iş adamı Mehmet Cengiz ise özellikle inşaat alanında dev eserler ortaya koyan Cengiz İnşaat’in sahibi. Mehmet Cengiz bu hamlesi ile medya sektörüne de adım atarak yatırımlarını çeşitlendirme yoluna gitmiştir.

Halen inşaası devam etmekte olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın yapımı ve 25 yıl süre ile işletme hakkını ihale ile alan ortak girişim grubunun büyük ortaklarından olan Cengiz İnşaat, bunun haricinde bir çok devasa projeye de imza atmıştır. Hali hazırda yapımı devam eden; http://www.bankaciyim.net/haber/6113/turkiyenin-en-uzun-tunelinde-sona-gelindi-ovit-tamamlaniyor.html Türkiye’nin en uzun, dünyanın 4. en uzun tüneli olan, Ovit Tüneli’nin de yapımı Cengiz İnşaat tarafından gerçekleştirilmektedir.

Medya patronu olmak adına bir adım atan Mehmet Cengiz’in; inşaat alanındaki yatırımlarının da hız kesmeden devam edeceği belirtilirken, orta ve uzun vadede ünlü iş adamının sektörler arasında bir tercih yapıp yapmayacağı ve bir sektöre ağırlık verip vermeyeceği de şimdiden merak konusu. Diğer taraftan söz konusu medya kuruluşlarının yayın politikalarının ise değişiklik göstermeyeceği ön görülüyor.