Mehmet Şimşek: İhracata Yoğunlaşmamız Lazım!

Ülkemiz son zamanlarda pek çok açıdan sıkıntılı günler geçiriyor. Gerek terör saldırıları gerekse ekonomik daralma, halkımızı olumsuz yönde etkiliyor. Yılın üçüncü çeyreğinde gelen yüzde 1,8 oranındaki ekonomik daralmanın bir daha yaşanmaması için hükümet tarafından çeşitli adımlar atılıyor.

Ekonomik büyümenin ihracatla doğrudan ilintili olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yeni bir büyüme hikayesi yazabilmenin ihracat rakamlarını artırmaktan geçtiğini vurguladı.

Seferberlik Ruhuyla Ekonomik Büyümeyi Hızlandırmalıyız!

Milli seferberlik ruhuyla hareket edilerek ekonomik büyümenin hızlandırılması gerektiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ülkemizin geleceğinin ihracatımızı artırmakla garanti altına alınabileceğine vurgu yaptı.

Gaziantep’te katıldığı programda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek; “Seferberlik ruhuna ihtiyacımız var. Kimse sizden sefere falan çıkmanızı istemiyor. Türkiye’nin ihracat seferberliğine ihtiyacı var. Ciddi tehditler var ama Allah’a şükürler olsun onların karşısında durabilecek bir ülkemiz ve hükümetimiz var. Birinci seferberlik arzunuz ihracat olsun. Bunun için ne istiyorsanız yapalım. 2. seferberlik ise katma değer zincirinde daha yukarı çıkmamız lazım. Ne üretiyorsanız üretin, şimdi daha iyisini üretin. Katma değer zincirinde daha yukarılara çıkabilmek için biz elimizden geleni yaptık, sizlerin de seferberlik ruhuyla daha ileriye gitmeniz gerekir. Bu süreçte ‚her şeyi biz yapacağız siz ne yapacaksınız‘ diyebilirsiniz. Bize de düşen şu: reform seferberliği.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ülkemizin global çapta ilerlemeye devam edeceğini ve Avrupa Birliği ile yolları ayırmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını vurguladı. Avrupa Birliği normlarını uygulamanın gelişmenin önemli adımlarından biri olduğunun altını çizen Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin batıyla entegre şekilde yönetilmeye devam edeceğini bildirdi. Reformlara ara vermeyeceklerini belirten Mehmet Şimşek, karamsarlığa kapılmaya gerek olmadığına ve canla başla çalışmaya devam etmek gerektiğine vurgu yaptı.