Memur Maaşları için Hükümetin Teklifi Açıklandı

Hükümet, memuriyetten emekli olan ve kamu görevlisi vatandaşların aylıklarına 2018 ile 2019’un 1. ve 2. altı aylık zamanları kapsamında yüzde 3’erlik zam ve enflasyon farkı teklifinde bulundu.

Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti, memur emeklisi ile kamu görevlisi olan bireyler için 2018 ile 2019’un mali ve sosyal haklarının belirleneceği 4. dönem toplu görüşmeler yaptı. Yapılan görüşmeler kapsamında Heyet bir arada bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığı kapsamındaki Kamu İşveren Heyeti toplantıda Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine hükümetin zam teklifi önerisini sundu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2018’in ilk aylık döneminde yüzde 3 oranında, 2. altı aylık döneminde de yüzde 3 oranında, benzer şekilde 2019’ın ilk yarısı için yüzde oranında, ikinci yarısı için de yüzde 3 oranında teklifte bulunduklarını belirtti. Yarım dönemlerde meydana gelmesi ihtimal enflasyon oranının öngörülen yükseliş oranını geçmesi durumunda enflasyon farkının ödemesinin de yapılacağını söyleyen Sarıeroğlu, kamu çalışanların bütçeden almış oldukları payda artış meydana geldiğini, 2012 yılında toplamdaki personel harcamalarının maliyetinin payı yüzde 18,4’e tekabül ederken 2017 yılı içerisinde bu oranın yüzde 29,7’ye kadar yükseldiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu İşveren Heyetinin hesaplamalarının eski Türkiye’den kalma olduğunu, sunulan tekliflerin kendilerinin eski Türkiye’nin teklifi olarak gördüklerini söyledi. Konunun tartılmaya kapalı olduğunu söyleyen Yalçın, tekliflere de kapalı olduklarını, daha makul teklifler beklediklerini söyledi.