Memur ve Emekli Maaşlarına Enflasyon İlavesi

Maliye Bakanlığı tarafından enflasyon oranından dolayı olacak kamu görevlileri ve memur emeklilerine ek ödeme tutarı belirlendi. Bu kapsamda maaşlara yüzde 8,65 oranında zam yapılacak olup, aile ödeneği de dahil olmak üzere en düşük memur maaşı 3 bin 133 Türk Lirası olacak. En düşük memur emekli maaşı ise 2 bin 149 Türk Lirası olacak. Öncesinde memur maaşlarının en düşüğü 2 bin 893 Türk Lirası, emekli maaşlarının en düşüğü ise bin 978 Türk Lirasıydı.

Maaşlara Enflasyon İlavesi

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada bu yılın ocak döneminde geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile birlikte memur emeklisi vatandaşların maaşlarına ilk yarı dönemde enflasyon nedeniyle yüzde 5,69 oranında zam yapılmıştı. Temmuz ayından itibaren de yüzde 3,5 oranında artış yapılması öngörüldü.

En Düşük Memur Maaşı 3 Bin 893 Türk Lirası Olacak

2018 yılının ocak ile haziran dönemleri arasında enflasyonun yüzde 9,17 olduğu belirtilen açıklamada, enflasyon oranının yükselmesi nedeniyle ilave enflasyon farkı ile birlikte kamu görevlileri ve memuriyetten emekli olan vatandaşların aylık maaşlarında bu yılın temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere toplamda yüzde 8,65 oranında zam yapılacağı, aynı dönemde Bağ-Kur emeklisi ile SSK emeklisinin maaşlarına da yüzde 9,17 oranında zam yapıldığını belirtti. Öncesinde en düşük memur maaşını 2 bin 893 Türk Lirası olduğunu söyleyen Bakanlık, artık bunun 3 bin 133 Türk Lirası olacağını, benzer şekilde öncesinde bin 978 Türk Lirası tutarında maaş alan memur emeklilerinin artık 2 bin 149 Türk Lirası maaş alacaklarını söyledi.

Maaşlara yapılan zamda bölgesel ödemelerin, ek ders ücretlerinin, döner sermaye ödemelerinin vekalet ücreti ve yabancı dil tazminatının eklenmediğini belirten Bakanlık,  ancak aile ve çocuk yardımı ödeneklerinin buna dahil edildiğini açıkladı.