Memurun Gözü 3 Aralık’ta! Zam Oranları Kesinleşecek!

Devlet memurlarının, sözleşmeli çalışanların ve memur emeklilerinin gözü yarın açıklanacak olan 2017’nin son enflasyon rakamlarına çevrildi. Belirlenecek enflasyonlar, memurların alacakları zammı belirleyecek.

Aralık ayında gerçekleşmiş olan enflasyon, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yarın açıklanacak. Açıklanacak olan bu rakam, memurların 2018’in Ocak ayında alacakları ilk zammı belirleyecek. Eğer TÜFE sabit kalır ya da aylık enflasyon Kasım ayına oranla Aralık ayında yüzde 0,97’den daha fazla düşmezse, memurlar yüzde 4 zamma ek bir zam daha alacaklar.

TÜİK’in verilerine göz atıldığında, Kasım ayında TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi)’nin yüzde 1,49 oranında, Temmuz – Kasım döneminde ise yüzde 4,97 oranında artış yaşandığı gözüküyor. Bu durum, 5 aylık dönemde maaşlara uygulanacak olan zam oranının yüzde 4’lük zamdan fazla olacağını belirtirken, maaşlara uygulanacak olan ek yüzde 0,97 oranındaki zammın, enflasyon farkı verilmesi durumu ile alakalı olduğu biliniyor.

Enflasyon oranları yarın açıklanacak. Merakla beklenen bu oranlar yüzde 0,97 ya da daha düşük çıkması halinde, memurlar, sözleşmeli çalışanlar ve memur emeklileri yüzde 4’lük memur maaşı zammına ek olarak bir de enflasyon farkı alacaklar. Eğer TÜFE sabit kalırsa, alınacak olan zam oranı yüzde 0,97 oranında gerçekleşecek.

Belirlenecek olan zam oranları, memurların hesaplarına 15 Ocak’ta aktarılacak.

Enflasyon farkı sebebiyle oluşan bu zam, memurlara 6 aylık dönemler içerisinde veriliyor. 2017 yılında memurlar ilk 6 aylık dönemde yüzde 3 oranında zam almış, ikinci 6 aylık dönem için de enflasyon farkı dahil olmak üzere yüzde 6,92 oranında maaş zammı almıştı.

Memurlara ek olarak SSK’lı ve Bağ-Kur’lu emekli vatandaşlar da geçen yılın son 6 ayında gerçekleşen enflasyon oranında zammı maaşlarında görecekler.