Merkez Bankası Adım Attı, 4,50 TL’yi Aşan Dolar 8 Kuruş Düştü!

Dolar kuru, rekorlarını durdurak bilmeden kırmaya devam ediyor. Son günlerde hareketliliğini artan bir ivmeyle koruyan dolar kuru, 4,50 Türk Lirası barajını da aştı. Yaşanan bu artış sonrasında Merkez Bankası’ndan gelen sözlü müdahele ile birlikte kur 4,42 Türk Lirası seviyesine kadar geriledi.

Üst üste tarihi rekorlarını kırarak yenileyen Dolar kuru, 4,50 Türk Lirası seviyesini de aştı. 4 Türk Lirası’nın üzerinde çok durmadan gerilmesi beklenen Dolar kuru, 4,50 Türk Lirası’nı aşınca Merkez Bankası’ndan sözlü bir müdahale geldi.

Merkez Bankası cephesinden yapılan açıklamada, piyasalardaki sağlıksız fiyat oluşumunun yakından takip edilmekte olduğu, döviz kurlarının enflasyon üzerinde yarattığı etkinin de dikkate alınması ile birlikte gerekli adımların atılacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerinin hedefinde olan Merkez Bankası, Dolar kurunun 4,50 Türk Lirası barajını aşması sonrasında sözlü bir açıklama yaptı. Bankadan yapılan açıklamada mevcut sağlıksız fiyat oluşumlarının yakın mercekten takip edildiği, gelişmelerin mevcut enflasyon görünümü üzerindeki etkisinin dikkate alınacağını ve adımların bu şekilde atılacağı belirtildi.

Merkez Bankası’nın yaptığı bu açıklama sonrasında Dolar kuru 4,50 Türk Lirası seviyesinden 4,42 Türk Lirası seviyesine kadar geriledi. Devam eden süreçte ise bir diğer açıklama Türkiye Bankalar Birliği’nden geldi. TBB’nin yaptığı açıklamada da Türk bankacılık sektörünün sahip olduğu tüm risklerin doğru yönetilmesi ve pozitif görünümü koruması gerektiği, sorunlu kredi oranının Türkiye’de halen düşük seviyede olduğu, yapılandırılan krediler için de tahsilat oranının yüzde 80 düzeyini koruduğu, bankacılık sektörünü riskleri yönetmeyi başarıp, sahip olduğu pozitif görünümü koruyabileceğinin ifade ettiği açıklama Merkez Bankası’ndan hemen sonra yapıldı.