Milyonlarca Emekli Vatandaşa 355 TL’ye Varan Zam Kapıda!

2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar için intibak hakkı konusunda gözler Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak karara ve hazırlanan torba yasaya çevrildi. İntibakın çıkması halinde 2000 yılında ve sonrasında emekli olan vatandaşlara 355 Türk Lirası’na kadar çıkan zam gelecek.

Yaklaşık 5 milyon emekli vatandaşın intibak umudu devam ediyor. 2000 yılında ve sonrasında emekli olan vatandaşlar için intibak adına gözler Anayasa Mahkemesi tarafından verilecek karara çevrildi. Aynı zamanda hazırlık aşamasında olan torba yasayı büyük bir heyecan ile bekleyen emekli vatandaşlar, 355 Türk Lirası’na kadar çıkan zamdan faydalanmak adına mereklı bekleyişi devam ettiriyor.

Türkiye Emekliler Derneği üyesi İbrahim Avcı tarafından yapılan İntibak Başvurusu, Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından haklı bulunmuş lakin İdari Mahkeme ve Yargıtay tarafından olumsuz yanıtlanmıştı. Avcı, kouyu Anayasa Mahkemesi’ne taşımıştı. Mahkeme, Avcı tarafından yapılan bireysel başvuruyu masaya yatırması ile birlikte konu çözüme kavuşacak.

Yüksek Mahkeme’nin 2000 yılı öncesini ilgilendiren intibak düzenlemesi için yürürlük maddesini iptal ederse, 2000 yılı sonrasında emekli olan vatandaşlara intibak zammı için yol açılmış olacak. Vatandaşların ayrı ayrı dava açmasına gerek olmadan tüm emekli vatandaşları kapsayacak olan karar için gözler Anayasa Mahkemesi’ne çevrildi.

Konu ile alakalı Türkiye Emekliler Derneği’nden gelen açıklamada ise hukuk mücadelesinin sonuna kadar devam edileceğine vurgu yapıldı.