Mobilyaya KDV İndirimi Geldi!

Mobilya sektöründe KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi ile birlikte sektör canlandı. MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, bu indirim sayesinde bir çok firmanın iflastan kurtulduğunu dile getirdi. İşte tüm detaylar!

Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı olan Ahmet Güleç, mobilyaya yapılan KDV indirimi hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. Mobilya sektörünün ihracata yönelik ve istihdam alanı geniş bir sektör olduğunu vurgulayan Güleç, iç pazarda uzun süredir sıkıntının hakim olduğunu, bir çok firmanın iflas ile burun buruna geldiğini, yapılan KDV indirimi sayesinde de bir çok firmanın iflastan kurtulduğunu dile getirdi.

KDV oranı sebebiyle kayıt dışı satışların çok arttığına vurgu yapan Güleç, yapılan KDV indirimi ile birlikte kayıt dışı satışların azalacağını dile getirdi. Mobilya sektörünün kimya, ağaç, orman, tekstil, makine, lojistik gibi bir çok farklı sektörü de doğrudan etkileyen bir sektör olduğunu aktaran Güleç, KDV indirimi sayesinde yaşanacak hareketliliğin tüm sektörleri direk ya da dolaylı olarak etkileyeceğini aktardı.

Geride bıraktığımız son 15 yıl içerisinde mobilya sektörü ihracat alanındaki performansını 8 katına çıkarttı. Dünya genelinde ihracat sıralamasında yirmi üçüncü sırada yer alan Türk mobilya sektörü, son yıllarda hızlı bir ivme yakalayarak 12. sıraya kadar yükseldi. Yaşanan bu büyümenin yüzde 80’lik kısmı ise tamamıyla yerli kaynaklar.

KDV İndirimi 3 Ay Sürecek

KDV’nin yüzde 18 oranından yüzde 8’e düşürülmesinin mobilya fiyatları üzerinde %10’luk bir indirim yapacağını dile getiren Güleç, bu sayede mobilya sektöründe yüzde 30’luk bir hareket beklediklerini aktardı. 2009 yılında da uygulanan bu indirimin bir çok fayda sağladığını ve sektörün gelişmesinde önemli katkıları olduğunu aktaran Güleç, bu sürecin firmalar tarafından iyi yönetilmesi halinde oldukça faydalı olacağını aktardı.