Motorine Zam Geliyor: Bugün Deponuzu Doldurun!

Akaryakıt fiyatlarında artışlar hız kesmeden devam ediyor. Son aylarda birbiri ardına gelen zamlara bu gece yarısından itibaren bir yenisinin daha eklenmesi bekleniyor. Geçtiğimiz hafta benzinin litre fiyatına 10 kuruş zam yapılırken, motorinin litre fiyatında değişiklik yaşanmamıştı. PÜİS’ten yapılan açıklamaya göre, 1 hafta arayla bu kez motorine zam gelecek.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından bugün yapılan açıklamada; motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 12 kuruş zam yapılmasının beklendiği açıklandı.

2 Ayda Yapılan 4. Zam!

Akaryakıt fiyatları son 2 ayda sürekli artış gösterdi. Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçiminin ardından dolarda meydana gelen aşırı değerlenme, akaryakıt zamlarının ana nedenini oluşturuyor. Bununla birlikte Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği’nin (OPEC) petrol üretiminde kısıtlamaya gitmek adına mutabakata varması da akaryakıt fiyatlarındaki artışın bir başka nedeni konumunda.

Son olarak 6 Aralık’ta hem motorine hem de benzine zam yapılmıştı. Geçtiğimiz hafta benzine yapılan zam motorine ise yansıtılmamıştı. Bugün ki artışla motorin zammı bir hafta sonra pompalara yansıtılmış olacak.

6 Aralık’ta motorinin litre fiyatına 16 kuruş zam gelmişti. Bu zamla motorinin litre fiyatı başkent Ankara’da 4,31 liradan 4,47 liraya çıkmıştı. İstanbul’da motorinin litre fiyatı 4,26 liradan 4,42 liraya, İzmir’de ise 4,29 liradan 4,45 liraya yükselmişti.

Bu gece gelmesi beklenen motorin zammı ile birlikte; İstanbul’da motorinin litre fiyatının 4,42 liradan 4,54 liraya çıkması bekleniyor. Başkent Ankara’da motorinin litre fiyatı 4,47 liradan 4,59 liraya ve İzmir’de ise motorinin litre fiyatının 4,45 liradan 4,57 liraya yükseleceği ön görülüyor. Bu geceden itibaren gelmesi beklenen zam Kasım ayı başından itibaren akaryakıt fiyatlarına yapılan dördüncü zam olacak.