Motosiklet Tutkunlarına Kötü Haber! Zam Kapıda…

Bakanlar Kurulu, gerçekleştirmiş oldukları toplantı esnasında bir takım ülkelerden ithal edilecek olan belirli marka motosikletler için yaklaşık olarak yüzde 20 oranında ek gümrük vergisi uygulama kararı aldı. Söz konusu olan bu gümrük vergisi kararına göre, “özel teşvik düzenlemelerinden fayda sağlayacak ülkeler”, “gelişme göstermekte olan ülkeler”, “en az gelişim gösteren ülkeler” ve “öteki ülkeler” olmak üzere 4 başlık altında ayrıştırılmış olan bu bir takım ülkeler tarafından üretilen motosiklet ve elektrikli bisikletler için ek olarak yüzde 20 oranında gümrük vergisi uygulanacak.

Ayrıca Bakanlar Kurulu tarafından karar verilen yeni düzenlemeye göre bu zam, bahsi geçen ülkeler tarafından üretilmiş olan ve 50 santimetreküp ve 800 santimetreküp arasında değişiklik gösteren motor hacimli motosikletlerin yanı sıra, çok yaygın bir biçimde kullanılmakta olan ve scooter özelliğine sahip olan moped türü motosikletler için de geçerli olacak.

Tüm bunların yanı sıra Bakanlar Kurulu toplantısında bir de bu tür motosikletlerin rulman – iç lastik – aksam – jant ve bunun gibi bir takım parçalarının yurt dışından getirilmesi durumunda da ek olarak yüzde 10 ile yüzde 20 arasında değişiklik gösterecek bir gümrük vergisi uygulama kararına varıldı.

Söz konusu olan ve Bakanlar Kurulu’nun yeni gümrük vergisi rejimi olarak nitelendirilen bu karar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmiş oldu.