Mücevher Ürünlerinde İndirim Var Diye Kazıklanmayın!

Altın fiyatları yükseldikçe mücevher firmaları indirimleri ardı ardına sıralıyor! Yüzde 50’ye, hatta yüzde 70’e varan indirimler için Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner önemli açıklamalarda bulundu.

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, son dönemlerde mücevherat sektöründe indirimlerin boyut aştığını, vatandaşların indirimler sayesinde satın aldıkları ürünleri mutlaka kuyumculardan kontrol ettirmeleri gerektiğini, indirim sayesinde 1.000 Türk Lirası’na aldıkları ürünlerin farklı kuyumcularda 800 Türk Lirası’na indirimsiz olarak satılabileceğini ifade etti.

Hayali indirimlerin önemli bir boyuta ulaştığını ifade eden Güner, kuyumcu ve mücevher sektöründe yüzde 70 ila 80 oranında indirim uygulamasının hiçbir akli dayanağının bulunmadığını ifade etti.

Konuşmasında altın fiyatlarına da değinen Güner, altının bir değeri olduğunu, hangi altını alırsanız alın, kuyumculara en fazla yüzde 15 ila 20 oranında bir kayıp ile geri satış yapabildiğinizi, mücevher ürünlerinde yüzde 70’lik indirimin nasıl uygulandığını, böyle bir uygulama ile bir kazanç kapısı oluşturulmaya çalışıldığını, ürünlere ilk etapta hayali bir 5.000 TL’lik fiyat konulup, sonra hayali indirim yapılarak piyasa fiyatına satıldığını ifade ederken, bu uygulamanın tamamıyla akıl dışı olduğunu ve doğru olmadığını ifade etti.

Mücevher ve altın ürünlerinde yapılan bu uygulamanın oldukça hatalı olduğunu, geri satın alınan ve geri satılmak amacı ile alınan bu ürünlerin yüzde 70 ila 80 oranında zararla satılıyor olmasının tamamıyla akıl dışı olduğunu ifade etti. Güner, aynı zamanda marka değeri sebebiyle aynı ürünlerin bir kuyumcuda 3 bin Türk Lirası, diğer bir kuyumcuda ise 5 bin Türk Lirası fiyat karşılığında satılabildiğini, bu durumun güvenilirlik açısından değil de indirim oranları açısından önemli bir konumda olduğunu ifade etti.