Müjde! İşsizlik Maaşı Yükseliyor!

Ulusal İstihdam Stratejisi kapsamında yapılacak olan yeni düzenleme ile birlikte işsizlik maaşını alma şartlarında hafifletmeye, aylık alınan ücretlerde ve maaş alma sürelerinde yükseltmeye gidilecek. İşte işsizlik maaşına dair tüm detaylar!

Yeni hazırlanan Ulusal İstihdam Stratejisi ile birlikte, işsizler için uygulanan işsizlik sigortası ve işsizlik maaşı uygulamalarında kolaylıklar yaratılırken, aynı zamanda yeni bir iş bulunması için özendirici düzenlemeler gerçekleştirilecek. İşsizlerin aldığı işsizlik maaşı için belirlenen üst sınırta artışa gidecek olan hükümet, aynı zamanda işsizlerin işsizlik maaşı alma süresi için de uzatmaya gitmeyi hedefliyor. 

Yeni uygulanacak sistem içerisinde, işinden ayrılan ya da çıkartılan kişiler, yüksek tutarlarda işsizlik maaşı almaya başlayacaklar. Aldıkları işsizlik maaşı süreç içerisinde azaltılacak. Bu sayede hem yeni iş bakma özendirilecek, hem de işten çıkış sürecinde yaşanan gelir düşme en aza indirgenecek.

Şu an da asgari ücretin yüzde 80’ine kadar temin edilebilen işsizlik maaşı için, yeni üst sınırın 2 bin Türk Lirası dolaylarında olması hedefleniyor. Aynı zamanda en fazla 10 aya kadar yapılan işsizlik maaşı ödemeleri de yapılacak olan düzenlemeyle birlikte 12 ila 14 aya kadar çıkartılması bekleniyor.

Günümüzde 3 yıl içerisinde toplamda 600 gün pirimi olmayan ve aynı zamanda başvuru öncesindeki son 4 ay içerisinde prim ödenmemiş kişilerin işsizlik maaşından faydalanamaması durumu söz konusu olurken, yeni yapılacak olan düzenleme ile birlikte bu süreçlerin en aza indirgenmesi hedefleniyor.