Murat Ülker, Ülker Bisküvi’den 1,4 Milyon Hisse Daha Aldı!

11.11.2016 Cuma günü yayımlanan Sabah Gazetesi’nde bir köşe yazısı herkesin dikkatini çekti. Bu köşe yazısında Ülker grubu ima edilerek operasyon yapılabileceği ve bu konuda emareler olduğu yorumunda bulunulmuştu. Yatırımcılar bu imayı çok dikkate aldılar ve bu hafta başından itibaren Ülker hisselerini ellerinden çıkarmaya başladılar. Bu noktada devreye giren Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, kendi hisselerini satın almaya başladı.

Yatırımcıların Yıldız Holding hisselerini elinden çıkarması nedeni ile bu hafta Pazartesi günü, söz konusu hisselerde gün içerisinde yüzde 12’yi aşkın değer kayıpları yaşandı. Bu kayıplar Holding sahibi Murat Ülker’i harekete geçirdi ve Murat Ülker, ilk etapta 100 bin “Ülker Bisküvi” hissesi alımı yaptığını twitterdaki kişisel onaylı hesabından duyurdu. Ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) da bu konuda açıklama yapıldı. Gün içerisinde alımların devam edeceğini bildiren Murat Ülker, aldığı hisse sayısını tam 1,33 milyona çıkardı.

1,4 Milyonluk Alım Emri Verdi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı yeni açıklamada; “Gün boyu muhtelif zamanlarda 1,400,000 adet ÜLKER hissesi alım talimatı verilmiştir. Bu çerçevede en düşük 16,99 TL en yüksek 17,78 TL ortalama 17,48 TL fiyattan toplam 1,331,249 adet alım yapılmıştır. Bu vesile ile Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. deki payım % 11,96 artarak %3,65 e ulaşmıştır.” İfadesini kullandı.