Nefes Kredisinde Üst Limit Yüzde 50 Yükseltildi!

Başbakan Binali Yıldırım, 2018 yılında KOBİ’lere önemli kolaylıklar sunması planlanan Nefes Kredisi ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, kullandırılacak olan kredinin miktarının yükseltildiğini belirtti.

Hükümet desteği sayesinde KOBİ’lere kullandırılması planlanan Nefes Kredisi için tavan sınır, yüzde 50 oranında yükseltildi. 5 milyar Türk Lirası seviyesinde bir önceki yıl kullandırılan kredi, bu yıl tam 7,5 milyar Türk Lirası seviyesinde kullandırılacak. 2018 yılında sunulacak teşviklerin bir sonraki hafta itibariyle açıklanmaya başlanacağını belirten Başbakan Binali Yıldırım, bugün gerçekleştirilen Nefes Kredisi Tanıtım ve İmza Toplantısı’nda birtakım açıklamalar ve ön bilgilendirmeler yaptı.

Nefes Kredisi’nin 2018 yılında uygulanacak miktarının 7,5 milyar Türk Lirası seviyesine kadar yükseltildiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, 12 ay vadeli olarak kullandırılacak olan kredinin ilk 6 ay ana para ödemesiz olarak gerçekleştirileceğini belirtti.

KOBİ’lerin istihdam oranlarını yükseltebilmek adına 2017 yılında uygulanmaya başlanan kredi desteğinin önemli bir katkı yarattığının altını çizen Başbakan Binali Yıldırım, bu miktarın artırılması konusunda fikir birliği elde edildikten sonra 5 milyar Türk Lirası seviyesinin yüzde 50 oranında yükseltildiğini ifade etti.

Nefes Kredisi Taksit Ödemesi

Nefes kredisi taksit ödemesi için 1 ay sonra değil, 6 ay sonra ödemelerin başlayacağının bilgisini veren Başbakan Binali Yıldırım, ana para ödemesiz geçecek olan bu dönemin KOBİ’lerin istihdam yaratma ve iş büyütme konularında önemli bir teşvik noktası olacağını vurguladı. Bir önceki yıl Türkiye ortalamasının yaklaşık 10 katı kadar bir geri dönüş elde edildiğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, kredilerde kayıp yaşanmamasının en önemli sebebinin Türkiye’deki KOBİ’Lerin temelinin sağlam olduğunu vurgulayarak ifade etti.