O Marka Da Halka Arz Ediliyor!

Ünlü hazır giyim markası Mavi Jeans, halka açılmak için ilgili kurumlara yetkilendirme işlemini gerçekleştirdi. Bu, Mavi Jeans’ın halka arzındaki ilk adım oldu.

Mavi Jeans, Goldman Sachs ve Bank of America’ya halka arz edilmesi konusunda yetki verdiğini duyurdu. Halka arz edilme sürecinde aktif olarak rol oynayacak olan Goldman Sachs ve Bank Of America, geniş bir müşteri portföyüne sahip olan Mavi Jeans’ın halka arz edilme sürecinde 800 milyon Dolar’a yakın bir tutar ile değerleneceğini belirtti.

Dünya genelinde hizmet veren en ünlü hazır giyim markalarından bir tanesi olan Mavi Jeans, halka arz edilme sürecinde en iyi yatırım bankaları ile ortak çalışma yapıp, marka değerini yükseltmeyi hedefliyor. Ünlü markanın sahip olduğu değerin 800 milyon Amerikan Doları olduğu kaydedilirken, Mavi Jeans halka açılma sürecinde Goldman Sachs ve Bank of America ile ortak çalışma yapmak için yetkilendirme işlemlerini gerçekleştirdi.

Mavi Jeans’ın hissedarları arasında olan Turkven ve Akarlı aileleri, bahsi geçen bankaların yetkilileri ile irtibata geçerek, 800 milyon Amerikan Doları tutarında değeri olan markanın halka arz sürecini başlattı. Netleşme sürecinde her şeyin titiz bir şekilde gizli olarak ilerleyeceğini belirten yetkililer, konu ile alakalı herhangi bir bireysel açıklama yapmadılar.

Uzmanlar, her ne kadar Mavi Jeans’ın halka arzının kesin olmadığını belirtse de, halka arz işleminin gerçekleşmesi taktirinde 2017 yılının en büyük işlemlerinden bir tanesi olacağını aktarıyor.