O Tarihe Kadar Doğalgazsız Şehir Kalmayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’deki doğalgaz dağıtım hatlarının son durumu hakkında bilgi verdi. Albayrak, yaptığı açıklamada 2018 yılının kışından önce Türkiye’nin her şehrine doğalgazı ulaştıracaklarını ifade etti.

Geçtiğimiz aylar içerisinde ‚Hakkari’ye kadar her yere doğalgaz gidecek‘ diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye genelinde doğalgaz dağıtımı için gerçekleşmemiş olan son iki ihalenin de geçen ay tamamlandığını belirtti. 2018 yılının kışı başlamadan Türkiye’nin tüm şehirlerine doğalgaz iletiminin tamamlanacağını ifade eden Albayrak, aynı zamanda 550’den fazla ilçeye de 2019 itibariyle doğalgaz kullanımının sağlanacağını aktardı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) geçtiğimiz ay içerisinde Artvin, Hakkari, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi için gerçekleştirilen ihaleler için şirketlerin lisanslama işlemlerini de tamamladı. 2017 kışı öncesinde Ağrı’ya doğalgazın ulaştırılması hedeflenirken diğer şehirlere 2018 kışından önce doğalgaz arzı konusunda planlama yapıldı.

Bu yıl ve önümüzdeki yıl içerisinde çok büyük bir doğalgaz hamlesi yapılacağını ifade eden Bakan Albayrak, 200 – 250 ilçe içerisinde ikâmet eden yaklaşık 1 milyon adet aile için bu iki yıl içerisinde gerçekleştirilecek 5 milyar Türk Lirası’ndan fazla yatırım yapıldığını aktardı.

Albayrak, yaptığı açıklamasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde baş gösteren terör faaliyetlerine rağmen tüm şehirlere ve ilçelere doğalgaz arzını gerçekleştirmek konusunda kararlı olduklarını, bundan kimsenin şüphesinin olmamasını söyledi.