Oganize Sanayiler 30 bin Kişiye İş Sağlayacak.

Organize Sanayi Bölgeleri için yapılan çalışmalar, önümüzdeki süreçler içerisinde umut verici sonuçları ortaya çıkartmaya başlayacak. Türkiye genelinde üç yüzüncü organize sanayi bölgesinin yaklaşık 30 bin kişi için istihdam ortamı yaratması bekleniyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bakanlık tarafından hazırlanan organize sanayi bölgelerinin ekonomik kalkınma sürecinin başlangıcı olarak yorumlandığını dile getiren Özlü, bu yönte çalışmaların devam edeceğini belirtti. Organize sanayi bölgelerinin ekonomi ve üretim bakımından oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirten Özlü, bakanlığın konu hakkında üzerine düşen görevlerin eksiksiz bir şekilde yerine getirileceğini belirtti. 

Bakan Özlü, konuşmasında az gelişmiş bölgelerde sanayinin yaygınlaştırılmasının, istihdam alanı yaratılmasının önemli olduğunu ve bu konular hakkında yürütülen çalışmalar için organize sanayi bölgelerinin en uygun ortamlar olduğunu aktardı. Konuşmasında organize sanayi bölgelerinin yer aldığı şehirlere olan katkısına da yer veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, organize sanayi bölgelerinin yapılan yatırımlar ile iş birliği içerisinde çalışma sergilemesi, çevre şartları, enerji şartları ve ulaşım şartları gibi asgari düzeyde alt yapı şartlarının tek bir yönetim şartları altında toplanmasının hem üretim maliyetlerinde bir düşüş yaratacağını, hem de kalite standartlarının yüksek seviyelere çıkmasının ortam sağlanacağını aktardı.

Bakan Özlü, Hatay’da açılan Hassa Organize Sanayi Bölgesinin 13 bin 770 metrekarelik alan üzerine kurulduğunu ve Hatay ilinin en büyük OSB’si olduğunu aktarırken, bahsi geçen OSB’nin en büyük 10 OSB arasında yer aldığını belirtti.