OİB’den Girişimcilere 300.000 TL Ödül!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından İTÜ Çekirdek Big Bank Girişimcilik Yarışması’nda, Türk otomotiv sanayisi için gelişme kaydettirebilecek 8 farklı projeye 300 bin Türk Lirası tutarında para ödülü verildi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, İTÜ’ye bağlı Arı Teknokent tarafından düzenlenen İTÜ Çekirdek Big Bang Girişimcilik Yarışması’nda, otomotiv sanayisi için gelişme aşamasında önemli katkılar sunacak 8 fakrlı proje için toplamda 300 bin Türk Lirası tutarında para ödülü sundu. OİB tarafından yapılan açıklamaya göre, en yüksek para ödülü verilen proje, Hagelson Projesi oldu. Proje, otel gibi kurumsal binalardan temin edilen atık halıların ve üretim tesislerinden çıkmış olan fire halıların, çöpe gitmesini önleyerek, aynı zamanda yalıtım malzemesi gibi tekrar dönüşemeyecek bir ürün halinde kullanılmasını önleyerek yeniden plastik ham madde üretimi sağlıyor.

Diğer büyük ödül alan projelerden bir tanesi ise B-Preg Projesi olduğu ifade edilirken, bu projede araçların hafifletilmesi ile alakalı yüksek mekanik ve akustik performanslı doğal elyaf takviyeli termoplastik kompozit malzemelerin üretimi gerçekleştiriliyor.

Konu hakkında görüşlerini ileten Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu, son dört yılda 135 farklı girişimci proje için destek sunduklarını ve bu projelerin sonuçlarında önemli başarıların elde edildiğini, verilen desteklerin 8 milyon Türk Lirası tutarında yatırım, 86 milyon Türk Lirası tutarında şirket değerlemesi, 3 milyon Türk Lirası tutarında ciro ve 150 kişi için istihdam ortamı yarattığını, OİB’nin gençlerin hayallerini gerçekleştirmek ve Türkiye ekosisteminde girişimcileri desteklemek için her zaman var olacağını kaydetti.