Organize Sanayi Bölgelerinden O Vergi Kaldırılıyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gün içerisinde Malatya ve Elazığ bölgelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde yaptığı açıklamalarda artık Organize Sanayi Bölgeleri’nde yer alan esnaf ve firmaların emlak vergisi ödemeyeceklerinin müjdesini verdi. İşte Ağbal’ın açıklamasından satır başları!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gün içerisinde Elazığ ve Malatya bölgelerine ziyaret gerçekleştirdi. Bahsi geçen bölgelerin cazibe merkezi haline dönüşmesi için devlet tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ağbal, aynı zamanda organize sanayi bölgesi içerisinde yer alan esnaf ve şirketlerin artık emlak vergisi ödemeyeceklerinin de müjdesini verdi.

Son zamanlarda Ağbal tarafından sık gündeme getirilen vergisini düzenli ödeyen ödüllendirme çalışmaları, Malatya’da gerçekleştirilen toplantıda tekrar dile getirildi. Bu konuda yapılan çalışmalar kapsamında vergilerini düzenli ödeyen tüm mükelleflerin belirli tutarda bir indirimden faydalanabilmeleri konusunda olumlu baktıklarını aktaran Ağbal, devletin piyasaları yakından takip ettiğini ve herhangi bir sıkıntılı dönem olduğunda vergiler konusunda yapılandırmalar düzenlendiğini belirtti.

Türkiye Ekonomisinin Büyüme Hızı Yüzde 6!

Konuşmasında aynı zamanda Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı ve üst üste gelen olumsuzluklara rağmen ekonomideki büyümenin kesilmediğini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye’nin mevcut büyüme hızının ortalama olarak yüzde 6 civarında gerçekleştiğini belirtti.

Üretim Reform Paketi hakkında konuşmasında detaylı bilgiler veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu paketin tüm şehirler için oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Organize Sanayi Bölgeleri için önemli yeniliklerin getirildiğini de hatırlatan Ağbal, yapılacak yeniliklerden bir tanesinin artık Organize Sanayi Bölgelerinde yer alan işletmelerin, bağlı oldukları belediyelere herhangi bir emlak vergisi ödemeyecekleri olduğunun müjdesini verdi.