ÖTV İndiriminin Detayları Belli Oldu

Maliye Bakanı Ağbal, son günlerde gündemde olan akaryakıt fiyatlarına uygulanan ÖTV ile alakalı açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal, getirilecek yeni düzenlemenin detaylarını aktardı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal düzenlenen ÖTV sistemi ile birlikte akaryakıt fiyatlarında üst sınır belirleneceğini, yeni sistemle birlikte döviz kurlarının düşmeye başlaması sonrasında ÖTV’nin şuan uygulandığı sisteme kadar geri çıkabileceğini belirtti.

Türkiye ekonomisinin ve döviz kurları karşısındaki TL’nin normalleşmesi ile birlikte her şeyin olağan seyrine devam edeceğinin bilgisini veren Bakan Ağbal, ÖTV’de mobil sisteme geçileceğini, şu anda uygulanmakta olan ÖTV’lerin tavan tutar olarak belirleneceğini, yeni sistemle birlikte ÖTV’nin inmesinde sınır olmadan, bir üst sınır belirleneceğini belirtti.

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bazı Mallara Uygulanan Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Belirlenmesi Hakkında Karar’ı detaylarında Bakan Ağbal, ÖTV için eşel mobil sisteme adım atıldığını, bu sistemin Türkiye’de yeni bir sistem olduğunu, kurda yaşanan oynaklık ile birlikte vergi miktarlarında bir değişim yaşanacağını belirtti. Döviz kurları ile ters orantılı bir hareketin yaşanacağını belirten Bakan Ağbal, fiyatların normal seyrine geri dönmesi halinde ÖTV’nin en fazla bu gün uygulanan haline geri döneceğini belirtti.

Petrol fiyatlarının tekrar 70 Dolar seviyesinin altına gerilemesi ve Türk Lirası’nın Dolar kuru karşısında tekrar güçlenmeye başlaması ile birlikte ÖTV oranlarının da bugünkü değerine geri döneceğini belirten Bakan Ağbal, uygulamanın bugün itibariyle geçerli olan ÖTV oranlarını baz alarak hazırlandığını belirtti.