ÖTV İndiriminin Son Döneminde Beyaz Eşya Sektörü Rekor Kırdı!

GfK araştırma şirketi tarafından 2017’nin üçüncü çeyreğine dair teknoloji ürünleri sonuçları açıklandı.

GfK TEMAX Türkiye 2017 Üçüncü Çeyrek Sonuçları’nı açıklayan araştırma şirketi, ÖTV uygulamasının geçerli olduğu son çeyrek olması sebebi ile üçüncü çeyrek döneminde beyaz eşya satışlarında yüksek oranların geçerli olduğunu, akıllı telefon kategorisinde önemli bir büyüme rakamının elde edildiğini, televizyonların organize perakende de artış sağlayan satışlarının pazara da olumlu bir şekilde yansıdığını dile getirdi.

2017 yılının üçüncü çeyrek dönemi içerisinde, 2016 yılının aynı dönemine oranla yüzde 19,4 oranın büyüme elde edildiğinin ifade edildiği raporda, 14,9 milyar Türk Lirası tutarında bir ciro değerinin elde edildiğini, bu dönemde büyümeye en yüksek katkının çift haneli oranlar eşliğinde; Telekom, beyaz eşya ve tüketici elektroniğinden geldiği belirtildi.

Bir önceki yılın aynı dönemine oranla ciroda daralma yaşayan sektör ise görüntüleme sektörü olarak kayıtlara geçti. Telekom sektörü üçüncü çeyrekte bir önceki yıla göre 23,8 kat büyüme gösterirken, cirosu da 5,9 milyar Türk Lirası’na yükseldi. Akıllı telefonlara ek olarak akıllı saatler ve diğer ürün grupları da çift haneli bir ciro büyümesine ortam yarattı.

Beyaz eşya sektörünün 4,8 milyar Türk Lirası tutarında üçüncü çeyrek cirosuna ulaşması da, yılın en yüksek ciro rakamı olarak kayıtlara geçerken, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 21,6 oranına büyüme performansı elde edildi.

Küçük ev aletleri sektöründe, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,1 oranında büyüme sağlanırken, ulaşılan ciro rakamı da 1,1 milyar Türk Lirası oldu.