Patates Fiyatlarında Büyük Artış!

İstanbul ile Bursa illerinde patatesin kilosu 4 liranın üzerine çıktı. Bugün ise Adana ile İzmir’de taze patatesler hasata çıktı. Ülkenin dört bir yanında fiyat farklılıkları gösteren patatesin şuan da en ucuz satışa çıktığı iller Adana ile Mersin. Patates satışlarının en çok fiyattan satışa çıktığı il ise İstanbul olarak görülmekte.

Piyasadaki ilgili kişiler patates fiyatlarının bu kadar pahalıdan satışa çıkmasının aslında son bulabileceğini  ancak bunun patates deposu olanların depolarında bulundukları ürünlerini pazara çıkartmaları ile mümkün olabileceğini söylediler. Ülkemizde en çok tüketilen gıda ürünlerinden biri olan patatesin fiyatının bu kadar artması tüketicileri patatesten uzaklaştırmaya başladı. Vatandaşlar fiyatların bu kadar artmasını eleştirirken, patates satışlarında elde edilen kazancı satıcının değil de aracı olan kişilerin kazandığını, bu sebeple de patates alım gücünün giderek zorlaştığını belirttiler.

En Ucuz Patates Mersin ve Adana’da!

Ülkemizdeki en ucuz patateslerin Mersin ile Adana’da satışa çıktığı bilgisi verilirken, Adana ilimizde ise patates hasadının oluştuğunu, bu nedenle de pazara çıkan patateslerin eski olduğu belirtildi. Yeni yapılacak hasatlar ile beraber patates fiyatlarında azalmaların meydana geleceği söylenirken, depo sahipleri tarafından saklanan patateslerin yavaş bir şekilde pazara çıktığı belirtildi. Eski patateslerin pazar tezgahlarındaki yerini alacağı ve bununda önemli ölçütte fiyat düşüşünü oluşturacağı söylenmekte.

Bursa ilimizde ise patatesin kilosu şuanda 1 ile 3 Türk Lirası arasında pazarda satışa çıkmakta. Mersin Büyükşehir Sebze ve Meyve halinde ise 1,30 Türk Lirası, Trabzon halinde 1,50 Türk Lirası olan patates Antalya’da ise 70 kuruş ile 1 lira arasında pazarda satışa çıkmakta. Adana’da haldeki patatesin satış fiyatı 50 kuruş ile 1 lira arasında gerçekleşirken, büyükşehirlerin bazı yerlerinde ise 90 kuruştan satışa çıkmakta.