Paypal’ın Türkiye’ye Dönüşü Artık Mümkün!

Geçtiğimiz yıl Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanan mevzuatlara uymaması sebebiyle Türkiye’den teker teker çıkış yapan elektronik para firmalarının Türkiye’ye dönüşü için Papara’dan önemli bir atılım geldi.

Türkiye’de son zamanlarda en çok ses getiren ve en çok tercih edilenler arasına adını yazdıran Papara, geliştirdiği sistem sayesinde yabancı sermayeli elektronik para firmalarının tekrar Türkiye’ye giriş yapmasına yardımcı olacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından sunucularının Türkiye’de bulunmaması, kimlik bilgilerinin yurt dışına transfer edilmesi gibi sorunlar sebebi ile Türkiye’den çıkışını talep ettiği Rus firması Webmoney, dönüş için çalışmalara başladı. Webmoney’in dönüşü sonrasında sıra; PayPal, Netteller, Sktrill, Paysafecard gibi Türkiye’den geçtiğimiz yıl çıkış yapan firmalara gelecek gibi gözüküyor.

Her yıl 30 milyar dolardan fazla işlem hacmi gerçekleştiren ve dünya genelinde 65 farklı ülkede faaliyetlerine devam eden Webmoney, dönüş için yerli dijital ödeme şirketi Papara ile anlaşma sağladı. Papara Başkanı Ahmet Karslı, yaptığı açıklamada uluslararası ödeme şirketlerinin Türkiye pazarına giriş yapabilmeleri için özel bir altyapı gerçekleştirdiklerini, gerçekleştirdikleri bu alt yapı ile ilk etapta Webmoney’in ülkeye girişini sağlayacaklarını, Aralık ayı itibariyle Webmoney’in Türkiye faaliyetlerine tekrar başlayabileceğini ifade ederken, Papara tarafından kurulan alt yapı sayesinde firmaların sunucuların hem yerel olmasını, hem de kişisel verilerin dışarı çıkmaması şartını sağlayabileceklerini belirtti.

Webmoney dışında uluslararası firmalar ile de görüşme halinde olduklarını ifade eden Karslı, internet üzerinde en yaygın olarak kullanımda olan ve geçtiğimiz yıl Türkiye’den çıkışı ile uzun süre gündemde kalan PayPal’ın, aynı yöntem ile Türkiye’ye tekrar dönüş yapabileceğini belirtti.