Petrol Ofisi’nin Yeni Sahibi Hollandalı!

Petrol Ofisi, 1 milyar 368 milyon Avro’ya Hollandalı Vitol Group’a satıldı!

Avusturya merkezli enerji şirketi olan OMV, Petrol Ofisi’nin yüzde 100’lük hisselerine sahipti. Uzun zamandır Petrol Ofisi için satış düşünen OMV ise 1 milyar 368 milyon Avro’ya Petrol Ofisi’ni Hollanda merkezli olan Vitol Group’a satmaya karar verdiğini bugün açıkladı.

OMV cephesinden gün içerisinde yapılan açıklamaya göre, Türkiye’deki iştiraki Petrol Ofisi olan firmayı, tüm hisseleri ile birlikte Vitol Group’a satılacağı yer aldı. Yüzde 100 oranındaki hisse sahibi olan OMV, Hollanda menşei firma olan Vitol Group’a Petrol Ofisi’nin tüm hisselerini satacak.

Söz konusu satış için 1 milyar 368 milyon Avro rakamanı belirleyen OMV, satışın gerçekleşmesi ile birlikte kur etkisi ile birlikte 1,1 milyar Avro tutarında net bir gelir elde etmiş olacak.

OMV, söz konusu olan Petrol Ofisi’nin tüm hisselerinin satış ve devir işlemlerini, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde gerçekleşmesini planlıyor. Türkiye genelinde bin 709 adet istasyonu bulunan Petrol Ofisi, 2016 yılı içerisinde toplamda 10,68 milyon ton tutarında satış yapmayı başarmıştı.

OMV’nin aldığı karar ile birlikte Hollanda menşei firma olan Vitol Group’a satılacak olan Petrol Ofisi, 1 milyon metre küp’lük kapasitesi ile birlikte Türkiye’de yer alan en büyük yakıt deposunun da sahibi.