Ramazan Bayramı’na Esnaf Hazır! Ekonomiye 11 Milyar TL’lik Katkı Bekleniyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 317 farklı esnafın Ramazan Bayramı öncesinde hazırlıklarını tamamladığını ifade etti.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, hem bayram öncesi, hem de yaz sezonu başlangıcı olması sebebiyle esnaflarda bir hareketlilik olduğunu ifade ederken, birçok sektörde hizmet veren esnafın bu dönem için hazırlıklarını tamamladığını ifade etti.

Bayram arifesinde tatlı sektörünün 1,5 milyar Türk Lirası tutarında, giyim sektörünün ise 7-8 milyar Türk Lirası düzeyinde bir ciro beklentisi olduğunu ifade eden Palandöken, bu bayram döneminde 200 binden fazla kişinin bayram ziyareti için memleketlerine gitmesini beklediklerini, Ramazan Bayramı döneminin Türkiye ekonomisi için 10 ila 11 milyar düzeyinde bir hareketlilik katacağını ön gördüklerini belirtti.

Konu hakkında açıklamada bulunan bir diğer isim ise Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş oldu. Karakuş, özellikle dini bayramlarda giyim sektörlerinde önemli bir hareketliliğin baş gösterdiğini, bayramlık alışverişinin çocuklu aileler için vazgeçilmezler arasında olduğunu ifade ederken, Anadolu şehirlerinde bayram ve bayramlık alışverişlerinin daha üst düzeyde olduğunu ifade etti.

Bahar döneminde markaların sezon sonu sebebiyle yüksek indirim uygulaması yaptığını, lakin bayram arifesindeki hareketliliğin bu indirimlere rağmen daha üst düzeyde olduğunu ifade eden Karakuş, satışların şuanda bile iyi düzeyde olduğunu, bahar durgunluğunun Ramazan Bayramı’nın arife dönemine kadar atılmasını beklediğini, şu anki satış rakamlarının bir önceki yıla kıyaslandığında yüzde 50 düzeyinde az olduğunu ifade etti. Karakuş, sektördeki toparlanmanın seçim sonrasında daha da hızlanacağını beklediklerini ifade etti.